Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερες από 80 Β2Β επαφές με ελληνικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν 12 γερμανικές εταιρείες του ναυτιλιακού και ναυπηγικού κλάδου, που συμμετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή στον Πειραιά, την οποία διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων Navigator Shipping Consultants LTD, μέλος του επιμελητηρίου, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, κατά τη διάρκεια των επαφών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), στον Πειραιά, οι γερμανικές εταιρείες παρουσίασαν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, δίδοντας έμφαση σε ψηφιακές λύσεις για τη ναυτιλία και σε σύγχρονες τεχνολογίες για τη ναυπήγηση «πράσινων» πλοίων, ενώ, παράλληλα, διερεύνησαν πεδία σύναψης συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες του κλάδου τους.

Οι εκπρόσωποι των γερμανικών εταιρειών, είχαν νωρίτερα συμμετάσχει σε ημερίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα, «Πράσινες Τεχνολογίες και Ψηφιοποίηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία της Ελλάδας και της Γερμανίας», ενώ πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις της γερμανικής αποστολής στο ναυπηγείο του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies στην Ελευσίνα, όπου έγινε παρουσίαση των σχεδίων επέκτασης του ναυπηγείου και στον Οργανισμό Λιμένων Ελευσίνας, όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τη διοίκηση του ΟΛΕ για τις προκλήσεις στις πράσινες τεχνολογίες.

Το επιχειρηματικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με εκδήλωση δικτύωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου αναπτύχθηκε συζήτηση για τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή και τη ναυπηγική βιομηχανία, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ευκαιρίες σύναψης διμερών συνεργασιών.

Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός από τα στελέχη των 12 γερμανικών εταιρειών, ανώτατος παράγοντας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος και εκπρόσωποι των Piraeus Marine Club, ΕΒΕΠ, Chios Marine Club, WIMA, International Propeller Club, Πανεπιστήμιο Πειραιά και AMMITEC. 

Οι εταιρείες

Σημειώνεται ότι, στην επιχειρηματική αποστολή συμμετείχαν οι εταιρείες:

–       Albis Marine Performance GmbH – Ανάπτυξη λογισμικού για τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων στα πλοία.

–       Althom GmbH – Πάροχος μηχανικών υπηρεσιών υψηλών επιδόσεων, τεχνικών δημοσιεύσεων και συμβουλευτικών εργαλείων (PMT).

–       ATTIKI Industrieservice GmbH – Συντήρηση πλοίων, συμπεριλαμβανομένων όλων των εργασιών καθαρισμού και προστασία από διαπυρώσεις, τόσο σε νέες κατασκευές όσο και σε επισκευές.

–       Closelink GmbH – Πλατφόρμα εφοδιασμού πλοίων βασισμένη στο cloud, προσαρμοσμένη στην προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών ναυτιλίας.

–       Friesland-Kabel GmbH – Προμηθευτής εκτεταμένης γκάμας ναυτιλιακών καλωδίων πλοίων, που προσφέρει μεμονωμένες υπηρεσίες όπως κοπή, συγκόλληση, επισήμανση.

–       Herberg-Systems GmbH – Παροχή υπηρεσιών για λύσεις διαχείρισης ταξιδιών και στόλου για εταιρείες του κλάδου της ναυτιλιακής εφοδιαστικής.

–       ITK Engineering GmbH – Προμηθευτής ανάπτυξης συστημάτων και λογισμικού με στόχο την εισαγωγή νοημοσύνης στα συστήματα, με μεθοδική και τεχνολογική τεχνογνωσία.

–       Light Structures GmbH – Πάροχος συστημάτων παρακολούθησης της τάσης του κύτους με οπτικές ίνες και άλλων δομών για τις αγορές της ναυτιλίας και του πετρελαίου και φυσικού αερίου.

–       navalue GmbH – Διάθεση υπηρεσιών σχεδιασμού και παροχής συμβουλών για πλοία κατά παραγγελία σε έργα ναυπήγησης και μετατροπής πλοίων.

–       Rötelmann GmbH  – Συστήματα λειτουργίας σφαιρικών βαλβίδων, σφαιρικές βαλβίδες για τεχνολογία μέτρησης, υδραυλικοί ενεργοποιητές, βαλβίδες, πρόσθετα εξαρτήματα.

–       Schiffstechnik Buchloh GmbH & Co. KG – Τεχνολογία ελέγχου, απενεργοποίησης και μέτρησης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

–       SCHOTTEL GmbH – Ανάπτυξη και κατασκευή συστημάτων πρόωσης και ελιγμών για πλοία.