Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Στη τελική φάση της ολοκλήρωσης βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του νέου βιοκλιματικού κολυμβητηρίου και των δύο γηπέδων τένις, στον Δήμο Κορυδαλλού, έργα χρηματοδοτούμενα από την Περιφέρεια Αττικής με προϋπολογισμό 8.389.840 ευρώ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το κλειστό γυμναστήριο – κολυμβητήριο με επιφάνεια κάλυψης 1.570,98 τμ, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες, διαθέτει κερκίδες δυναμικότητας 225 θεατών και η κολυμβητική δεξαμενή είναι διαστάσεων 21 Χ 25,03 μέτρα. 

Για την πορεία των εργασιών ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης από την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου. Η παράδοση των εγκαταστάσεων υπολογίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου μετά την τοποθέτηση μέρους του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοματισμών. 

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της αντιπεριφέρειας που συνέβαλλαν στην υλοποίηση των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και του εμβληματικού έργου της ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου αναψυχής με βιοκλιματικά υλικά στην οδό Γρ. Λαμπράκη (πρώην Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού) και υπογράμμισε: «Η κατασκευή κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης αποτελούν κομβικού χαρακτήρα παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη του Κορυδαλλού και μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για έργα τα οποία θα βελτιώσουν θεαματικά την εικόνα μιας πολύπαθης περιοχής και αναδεικνύουν το σεβασμό προς το περιβάλλον. Πρόκειται για αθλητικές εγκαταστάσεις που συμβάλλουν στην άθληση και την ευζωία των αθλούμενων πολιτών. Τόσο οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και η νέα πλατεία που δημιουργήθηκε στη Γρηγορίου Λαμπράκη χρηματοδοτήθηκαν από πόρους της Περιφέρειας και πραγματικά αλλάζουν τον Κορυδαλλό και δίνουν τη δυνατότητα ποιοτικής διαβίωσης στους κατοίκους του».