Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές των ομολόγων με αποτέλεσμα να αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις τους. Το κλίμα στην αγορά των ομολόγων φαίνεται να μεταστρέφεται καθώς, οι επενδυτές διαβλέποντας μία πιθανή κλιμάκωση της κρίσης στο Ισραήλ, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις. Ταυτοχρόνως, ενισχύεται η προσδοκία για «πάγωμα» των επιτοκίων της ΕΚΤ.


Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας des Cos, ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει κάνει ήδη αρκετά προκειμένου να αντιμετωπίσει την άνοδο του πληθωρισμού. Παρά ταύτα όπως είπε είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει ανοικτές όλες τις επιλογές της στην περίπτωση που εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων, προκληθούν και πάλι πιέσεις στο μέτωπο των τιμών.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 44 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,20% από 4.37% που έκλεισε χθες, έναντι 2,72% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,48% από 1,55% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0617 δολάρια από το επίπεδο των 1,0593 δολαρίων, που άνοιξε η αγορά.