Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Προγραμματική σύμβαση για τη βελτίωση του οδικού άξονα 29, Δροσιά-Διόνυσος-Νέα Μάκρη, με χρηματοδότηση ύψους 33,5 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το έργο αφορά στη βελτίωση συνολικά 15,5 χλμ. της επαρχιακής οδού Διονύσου-Νέας Μάκρης εκ των οποίων τα 3,71 χλμ είναι στον οικιστικό ιστό της Νέας Μάκρης και του Διονύσου και τα υπόλοιπα στο ενδιάμεσο υπεραστικό τμήμα. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η αναβάθμιση της υφιστάμενης οδού 29 και του οδικού δικτύου ενώ διευκολύνεται η κυκλοφορία και ενισχύεται η οδική ασφάλεια αφού προστίθεται άλλη μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Ταυτόχρονα κατασκευάζονται τέσσερις νέοι ισόπεδοι κόμβοι στις κύριες κάθετες οδούς στην περιοχή του έργου.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης «ένας σημαντικός οδικός άξονας μετά από πολλά χρόνια εκσυγχρονίζεται και γίνεται πιο λειτουργικός και ασφαλής, τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και για τους χιλιάδες πολίτες που τον αξιοποιούν για την μετακίνηση τους». «Κεντρικός στόχος μας παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η ενίσχυση της ασφάλειας τους» προσέθεσε ο περιφερειάρχης Αττικής.