Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέσα στον Νοέμβριο φέτος, πρόκειται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός από τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, για την ανάθεση 40 λεωφορειακών περιαστικών γραμμών στην πόλη, με έως 200 οχήματα, για περίοδο 132 μηνών (10+1 χρόνια) και με το εκτιμώμενο ελάχιστο ετήσιο κόστος μέχρι τα 50 εκατ. ευρώ, όπως γνωστοποίησε χθες με ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το υπό ανάθεση έργο «περιλαμβάνει περίπου 40 λεωφορειακές γραμμές με έως 200 οχήματα για περίοδο 132 μηνών (10+1=11 ετών), εκτιμώμενου ελάχιστου ετήσιου κόστους 30 εκατ. ευρώ και κατά μέγιστο έως τα 50 εκατ. ευρώ συνολικά στη διάρκεια της σύμβασης», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας, προσθέτοντας ότι το έργο σχεδιάζεται να ξεκινήσει να «τρέχει» από την 1η Αυγούστου του 2024».
Στο μεταξύ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΣΕΘ, ο οργανισμός σήμερα δημοσιεύει την επίσημη προαναγγελία (PRIOR INFORMATION NOTICE, PIN) για τη σύναψη της σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας στην πλατφόρμα Tender Electronic Daily (TED), η οποία αποτελεί την ηλεκτρονική έκδοση του συμπληρώματος της επίσημης εφημερίδας της ΕΕ που αφορά τις ευρωπαϊκές δημόσιες συμβάσεις. Η προαναφερόμενη προαναγγελία, αφορά την επικείμενη σχεδιαζόμενη προκήρυξη διαγωνισμού συγκοινωνιακού έργου από τον ΟΣΕΘ για την περιαστική ζώνη Θεσσαλονίκης, κατά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1370/2007.
Στον διαγωνισμό, μπορούν να συμμετάσχουν ενδιαφερόμενοι πάροχοι συγκοινωνιακού έργου από την Ελλάδα και την ΕΕ, ενώ τονίζεται ότι ο ανάδοχος θα προκύψει με ανταγωνιστική διαδικασία. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΟΣΕΘ Α.Ε. (2310-483077).