Της Τέτης Ηγουμενίδη

Ικανοποιημένη είναι η διοίκηση της Nova από την πορεία ανάπτυξης της σε συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και τηλεόρασης, ενώ προχωρά στην διάθεση στην αγορά ενός 5G Smartphone με τη μάρκα της εταιρείας σε συνεργασία με την ZΤΕ.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, σε ενημέρωση του Τύπου, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Nova ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής και τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το σύνολο της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας μεγάλωσε κατά 76.600 συνδέσεις (καθαρές – market net adds) και το σύνολο αυτών είναι οι νέες συνδέσεις της Nova. Το μερίδιο της Nova με βάση τους συνδρομητές στην κινητή έχει διαμορφωθεί στο 21,6% με 3,2 εκατ. συνδέσεις (14,8 εκατ. είναι η συνολική συνδρομητική βάση).

Στη συνδρομητική τηλεόραση βάσει ανακοινωμένων στοιχείων των παρόχων οι καθαρές νέες συνδέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 63 χιλ. και από αυτές το 60% κατευθύνθηκε στη Nova (38 χιλ.).

Στη σταθερή τηλεφωνία το μερίδιο της Nova έχει διαμορφωθεί στο 26% με βάση τον αριθμό των συνδρομητών (1,2 εκατ. πελάτες). Στην περίπτωση της σταθερής η ανάπτυξη χαρακτηρίστηκε «αναιμική» με τον κ. Γεωργιόπουλο να επαναλαμβάνει ότι είναι αναγκαίο να μειωθούν οι τιμές χονδρικής.

Τονίστηκε επίσης ότι δίνεται έμφαση στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας. Μέχρι σήμερα το δίκτυο οπτικών ινών Nova έχει περάσει από περίπου 190 χιλ. σπίτια (οι ενεργές συνδέσεις σε αυτά υπολογίζονται περίπου στο 70%) θα φτάσουν τις 250 χιλ. στο τέλος του έτους και τις 500 χιλ. στο τέλος του 2024.

Ο επικεφαλής της Nova επανέλαβε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, ύψους 2 δις. ευρώ, το οποίο ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο, είναι σε εξέλιξη, με τα 400 εκατομμύρια να έχουν ήδη επενδυθεί σε περιεχόμενο, δίκτυα και δίκτυο λιανικής. Επεσήμανε ακόμη ότι «με την υποστήριξη της τεχνογνωσίας του Ομίλου United Group, ο οποίος έχει επενδύσει 1,8 δισ. ευρώ, ποσό που τον καθιστά τον τέταρτο μεγαλύτερο επενδυτή στη χώρα, η Nova αναβαθμίζει συνεχώς το 5G δίκτυό της, επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικής ίνας για το σπίτι και εμπλουτίζει το διεθνές και εγχώριο περιεχόμενό της».

Ο Μιχάλης Αναγνωστάκος, Chief Marketing Officer της Nova, σημείωσε: «Πριν από εννέα μήνες, παρουσιάσαμε τη νεα Nova, με πελατοκεντρική προσέγγιση δεσμευόμενοι για αναβαθμισμένες υπηρεσίες με προσιτές τιμές και διαφάνεια. Σήμερα, είμαστε στην  βλέπουμε την προσέγγιση μας να αποδίδει καρπούς με τη Nova να γίνεται ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και τη συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα.»

Το Nova 5G Smartphone τηλέφωνο υλοποιείται σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία ZΤΕ, θα πωλείται με τίμημα 165 ευρώ και έχει τρία χρόνια εγγύηση. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν οθόνη 6,52 ιντσών HD+, διπλή κύρια κάμερα 50 megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 128GB, μνήμη RAM 4GB, μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υποστήριξη NFC για ανέπαφες πληρωμές μέσω τηλεφώνου. Με το λανσάρισμα του, το τηλέφωνο διατίθεται δωρεάν στους συνδρομητές του προγράμματος Unlimited All.