Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των εργασιών κατασκευής δικτύου συλλογής όμβριων υδάτων στην περιοχής Αγίας Φιλοθέης, του Δήμου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.5 εκατ. ευρώ, δόθηκε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Περαν της κατασκευής του αγωγού, προβλέπεται η ανακατασκευή σε τμήματα του υφιστάμενου δικτύου, ενώ θα τοποθετηθούν 33 φρεάτια επίσκεψης και 2 τεμάχια από κυκλικά φρεάτια για ακάθαρτα σε περίπτωση που απαιτηθούν.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Ένα κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο για το Μαρούσι μπαίνει στις ράγες. Η Περιφέρεια Αττικής με περίπου 1.5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί σημαντικά  έργα απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή της Αγ. Φιλοθέης, προκειμένου να επιτευχθεί η αποτελεσματική θωράκιση των πολιτών απέναντι στα πλημμυρικά φαινόμενα.
Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην προστασία των πολιτών, με πράξεις και όχι λόγια. Με στοχευμένα έργα που προστατεύουν τις πόλεις μας και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».