Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Δεν ανησυχεί η Intrakat για το γεγονός ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού (ΕΑ) ξεκίνησε Β΄ φάση διερεύνησης και αξιολόγησης της συμφωνίας εξαγοράς της Άκτωρ.

Όπως δήλωσε σχετικά την Δευτέρα (4.9.23) ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου «η εξέλιξη της διαδικασίας ήταν απολύτως αναμενόμενη, μιας και όλες οι συμφωνίες παρομοίου μεγέθους και σημασίας είθισται να εισέρχονται σε Β΄ φάση διερεύνησης και αξιολόγησης. Το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι αυτό που προβλέπεται από τη νομοθεσία, και είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που και οι αντισυμβαλλόμενες εταιρείες ανέμεναν. Η διοίκηση της εταιρείας, εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η εν λόγω συγκέντρωση θα εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εντός του πλαισίου αυτού.»

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι προχωρά σε διαδικασία πλήρους διερεύνησης (δεύτερο στάδιο εξέτασης) όσον αφορά την εξαγορά της Άκτωρ (θυγατρική της Ελλάκτωρ) από την Intrakat.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής ο λόγος που δεν αρκείται στην προκαταρκτική αξιολόγηση της συμφωνίας είναι γιατί εκτιμά ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού σε επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά, κατά κύριο λόγο και με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία.

Ωστόσο, όπως επίσης τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΑ «η κίνηση της διαδικασίας πλήρους διερεύνησης δεν προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης».

Η απόφαση της ΕΑ επί της συγκέντρωσης θα εκδοθεί εντός 90 ημερών.