Το ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων από την Ruian, για συμμετοχή τους σε διάφορες εκθέσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, εξέφρασαν εκπρόσωποι θεσμικών και επενδυτικών φορέων της κινεζικής πόλης, στη διάρκεια συνάντησή τους με τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους, βρέθηκαν τα εκθεσιακά γεγονότα των Agrotica, Phioxenia και της ΔΕΘ του 2024, αλλά και εκθέσεις με αντικείμενο την ενέργεια και την τεχνολογία, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του φορέα Standing Committee of the National People’s Congress of Ruian, Ying Xike, επισήμανε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες για σύναψη επιχειρηματικών σχέσεων με Έλληνες και Βαλκάνιους ομολόγους τους. Ο ίδιος, σημείωσε ακόμη ότι και Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν μέρος σε αντίστοιχες εκθέσεις στην Κίνα.

Στην αποστολή από την πόλη Ruian, η οποία είναι ένα σύγχρονο βιομηχανικό και εμπορικό αστικό κέντρο με 1,1 εκατ. κατοίκους, συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Ruian Investment Promotion Service Center, του Ruian Agriculture and Countryside Bureau και του Ruian Municipal People’s Government Office.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, υπογραμμίζεται ότι η ανάπτυξη οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων με την Κίνα, αποτελεί σταθερή παράμετρο της στρατηγικής της διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, η οποία κορυφώθηκε το 2017 στην 82η ΔΕΘ, όταν η Κίνα ήταν η Τιμώμενη Χώρα.