Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, είχε σήμερα συνάντηση εργασίας στο γραφείου στο Υπουργείο, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπτυξη του Υμηττού και δήμαρχο Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο.


 

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Κωνσταντάτος προκειμένου να ενημερώσει τον Υπουργό για τις δράσεις του ΣΠΑΥ.

Ειδικότερα, ο προέδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για 2-3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα στην περιοχή του Υμηττού, αλλά τις πρόλαβαν οι εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης και αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

 

Οι δύο άνδρες συζητήσαν γενικότερα για τα θέματα της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΥ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, που έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς ο Υμηττός θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και έχει πληγεί επανειλημμένως από πυρκαγιές, που έχουν προκαλέσει μάλιστα σημαντικές ζημιές και στον οικιστικό ιστό.