Στην επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων στις γειτονιές προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδίου για αναδιάταξη της καθαριότητας. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση 75 υπόγειων κάδων -επιπλέον των 59 που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία στο κέντρο της πόλης- καθώς η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστα Ιακώβου.

Παράλληλα με τους 75 νέους υπόγειους κάδους που θα εγκαταστήσει σε κομβικά σημεία σε όλη την πόλη, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προμηθευτεί και δύο νέα απορριμματοφόρα -κατάλληλα για την αποκομιδή υπόγειων κάδων- εκ των οποίων το ένα θα λειτουργεί κι ως καδοπλυντήριο.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επισήμανε ότι ήδη ενισχύθηκε ο στόλος της καθαριότητας με 83 οχήματα, ενώ μέσα στο 2024 προστίθενται επιπλέον 23 καινούρια ηλεκτροκίνητα οχήματα και προγραμματίζεται η προμήθεια ακόμη 74. «Προχωράμε άμεσα στην πρόσληψη 100 εποχικών υπαλλήλων και προγραμματίζουμε επιπλέον 100 προσλήψεις από το πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για άτομα ηλικίας 55 – 67 ετών. Με συγκεκριμένα βήματα θα πετύχουμε τον στόχο μας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες επέκτασης του δικτύου με τους 75 νέους υπόγειους κάδους για τους οποίους υπογράφηκε σύμβαση θα ξεκινήσουν άμεσα. Η δαπάνη για την προμήθεια των υπόγειων κάδων και των ειδικών απορριμματοφόρων ανέρχεται σε περίπου δύο εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα ΕΤΕπ. Σε επόμενη φάση προβλέπεται και νέα διεύρυνση της προσπάθειας με εγκατάσταση πρόσθετων υπόγειων κάδων στις περιοχές που εντάσσονται στο πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης δέκα εμπορικών δρόμων σε όλες τις γειτονιές, για το οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε συνολική χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.