Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου παρατείνει έως τις 4 Αυγούστου 2023 την προθεσμία αιτήσεων για τα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας». Παράλληλα, αυξάνεται το ηλικιακό όριο από τα 35 στα 40 έτη για τους υποψήφιους επιχειρηματίες που θέλουν να συμμετάσχουν στο θεσμό. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν ένα από τα έπαθλα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ που ο θεσμός θα προσφέρει σε 3 νικητές και συγκεκριμένα: 50.000 ευρώ στον πρώτο νικητή, 30.000 ευρώ στον δεύτερο και 20.000 ευρώ στον τρίτο.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία σε ιστορικό αναπαλαιωμένο ακίνητο ιδιοκτησίας του ιδρύματος στην καρδιά της Πλάκας, στην Αθήνα. Με την τελετή απονομής των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου», τα οποία διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easyfamilyofbrands – www.easygroup.com.gr, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet.com, easyHotel.com, easyCar.com, easyBoat.comandeasyFerry.com κ.α.) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννουwww.steliosfoundation.gr, πρόκειται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 το ιστορικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα, με την ονομασία «Stelios Foundation Conference Hall» (Συνεδριακό Κέντρο Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι μέχρι 40 χρονών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1983 ή μετέπειτα), να έχουν ιδρύσει ελληνική εταιρεία και ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 20.000 ευρώ το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου: https://steliosfoundation.gr/vraveia-epicheirimatikotitas/. Οι υποψήφιοι καλούνται να «κατεβάσουν» από εκεί τη σχετική φόρμα συμμετοχής, να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Margarita.Profyri@stelios.com, αναφέροντας «STELIOSAWARDSFORYOUNGENTREPRENEURS» στο θέμα του e-mail.