Η Stellantis ανακοίνωσε ότι η τοποθεσία Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας εντάσσεται στο πρόγραμμα μετασχηματισμού του χώρου εργασίας σε «green-campus». Η νέα «πράσινη πανεπιστημιούπολη» θα αναπτυχθεί μέσω καινοτόμων, βιώσιμων και συλλογικών σχεδίων.

Η «πράσινη πανεπιστημιούπολη» είναι ένα μέρος για την ανταλλαγή ιδεών για την προώθηση της δημιουργικότητας και της αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα επιθυμητό εργασιακό περιβάλλον, αναφέρει η εταιρεία. Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει άμεσα τον στόχο μηδενικού καθαρού άνθρακα της Stellantis έως το 2038 που περιγράφεται στη στρατηγική Dare Forward 2030.

«Σε κάθε νέα “πράσινη πανεπιστημιούπολη”, επανεξετάζουμε τα εμβληματικά κτίρια για να ανταποκρίνονται καλύτερα στους νέους υβριδικούς τρόπους εργασίας, καθώς ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων εκμεταλλεύεται την ευέλικτη τηλεργασία, ενώ συμβάλλει επίσης στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας», δήλωσε ο Xavier Chéreau, Chief Human Resources & Transformation Officer της Stellantis.

Ο επανασχεδιασμός των ιστορικών κτιρίων, σε συνδυασμό με άλλες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Stellantis, μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και πάροχος κινητικότητας, συμβάλλει στον στόχο να επιτύχει η εταιρεία το στόχο να γίνει μια εταιρεία μηδενικού άνθρακα έως το 2038.

Μόλις ανοίξουν, τα νέα κτίρια γραφείων θα είναι ενεργειακά θετικά. Επιπλέον, τα ανακαινισμένα και τα υπάρχοντα κτίρια στοχεύουν να είναι ουδέτερα από άνθρακα κατά τη χρήση, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι εγκαταστάσεις της πράσινης πανεπιστημιούπολης θα προσφέρουν ενέργεια και θερμική απόδοση μέσω των τελευταίων τεχνολογιών(φωτοβολταϊκα πάνελ, εξαερισμός εξαιρετικά χαμηλής ενέργειας, επαναχρησιμοποίηση των υλικών κ.ά.). Γενναιόδωροι χώροι πρασίνου, συμβάλλουν στη θερμική ρύθμιση και την ευημερία των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα μετασχηματισμού υποστηρίζει τη δέσμευση της Stellantis για κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη.

Η Κατασκευαστική Περιοχή του Τορίνο, η οποία λειτουργεί πλέον ως κέντρο ηλεκτροκίνησης είναι η καρδιά του σχεδιασμού για τις εμβληματικές ιταλικές μάρκες της εταιρείας και ένας κόμβος παραγωγής για οχήματα τελευταίας τεχνολογίας, όπως τα πλήρως ηλεκτρικά Fiat και Abarth 500. Οι Maserati Levante, Quattroporte, Ghibli και τα ολοκαίνουργια GranTurismo και GranCabrio, διαθέσιμα και στην 100% ηλεκτρική έκδοση Folgore.

Οι ισχυρές διασυνδέσεις με όλα τα καινοτόμα ιδρύματα του Τορίνο, και συγκεκριμένα το Πολυτεχνείο του Τορίνο, συμβάλλουν στην αξιοποίηση όλων των νέων τεχνολογιών.