Την Μαρίνα Αλίμου, επισκέφθηκε η υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ελένη Λουρή-Δενδρινού και συναντήθηκε με τον CEO του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ευθύμιο Μπουλούτα και το διευθυντή της Μαρίνας, Βαγγέλη Βλάχο.


   Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία της παραχώρησης και τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης της νέας Μαρίνας Αλίμου, από τις ιστορικότερες μαρίνες της Ελλάδας και αναπόσπαστο μέρος του αναπτυσσόμενου παραλιακού μετώπου της πρωτεύουσας, γνωστού και ως «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

   Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Μαρίνα Αλίμου βρίσκεται σε αναμονή έκδοσης ΚΥΑ και των ακόλουθων οικοδομικών αδειών εντός του προσεχούς διαστήματος με προοπτική έναρξης των εργασιών εντός του 2023 και ολοκλήρωση του έργου έως το τέλος του 2025.

   Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση παραχώρησης, διάρκειας 40 ετών, υπογράφτηκε το 2021 από τη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ενώ το έργο ανάπτυξης, μελέτης και κατασκευής έχει αναλάβει η REDS, επίσης θυγατρική του ίδιου ομίλου, με στόχο την αναβάθμισή της σε μία από τις πιο σύγχρονες τουριστικές μαρίνες της Μεσογείου έως το τέλος του 2025.  

   Με χερσαίο χώρο έκτασης 210.000 τ.μ., θαλάσσιο χώρο 428.000 τ.μ. και λιμενοβραχίονες μήκους 1.170 μ., είναι η μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας και των Βαλκανίων με 1.100 μόνιμες θέσεις σκαφών ενώ λειτουργεί σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές.

   Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, στη νέα Μαρίνα Αλίμου θα αναπτυχθούν ξενοδοχειακές, εμπορικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις και μεγάλες εκτάσεις πρασίνου. Παράλληλα, θα φιλοξενούνται συνολικά 900 σκάφη, μήκους έως και 50μ., με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για τον ανεφοδιασμό και την ασφάλειά τους.

   «Πρόκειται για έργο -ορόσημο σε στρατηγικό σημείο στο ταχέως αναπτυσσόμενο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, μία ολοκληρωμένη επένδυση που συμβάλλει ήδη και πρόκειται να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στο μέλλον, όταν ολοκληρωθούν τα προγραμματισμένα έργα ανάπλασης, στην περαιτέρω ανάδειξη της υψηλής ποιότητας φιλοξενίας και τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα», επισήμανε η υπουργός σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: «Οι μαρίνες αποτελούν κομβικής σημασίας έργα υποδομής στη σύγχρονη οικονομία, με πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία, τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

   Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Ε. Μπουλούτας σημείωσε σε ότι αφορά το ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της επένδυσης: «Η συνολική επένδυση αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ της Μαρίνας Αλίμου και η συνολική άμεση και έμμεση συνεισφορά τόσο στο τουριστικό προϊόν όσο και στην απασχόληση θα συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας.  Η χερσαία ανάπτυξη με εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης, αθλητικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχειακή μονάδα προβλέπει  σημαντική αύξηση θέσεων εργασιών και ευκαιριών απασχόλησης τόσο στην ίδια την Μαρίνα όσο και στις υπόλοιπες χρήσεις που προβλέπονται εντός αυτής».