Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας Γιάνγκ Ιλ Λι, στο πλαίσιο της προώθησης και περαιτέρω αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Δημοκρατίας της Κορέας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στην διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ONEX Πάνο Ξενοκώστα και άλλα στελέχη του ομίλου.


 

Ο κύριος Λι συνοδευόμενος από στελέχη της Πρεσβείας, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και ενημερώθηκε για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί. Πιο συγκεκριμένα έγινε:

 

• Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ONEX Shipyards & Technologies Group με ιδιαίτερη έμφαση στην ραγδαία ανάπτυξη των Ναυπηγείων της εταιρείας (Ελευσίνα και Νεώριο Σύρου).

• Προβολή του σχεδίου αναμόρφωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, των δραστηριοτήτων που σχεδιάζεται να αναπτυχθούν καθώς και των απαιτήσεων για νέες συνεργασίες και προϊόντα.

 

• Παρουσίαση της συμμετοχής των ONEX Elefsis Shipyards στο ερευνητικό πρόγραμμα  μετατροπής/αναβάθμισης πλοίων συμβατικής τεχνολογίας σε «eco-friendly»,  που  χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το υπουργείο Βιομηχανίας Εμπορίου και Ενέργειας της Δημοκρατίας της Κορέας, και για το οποίο έχει επιλεχθεί το ONEX Shipyards & Technologies Group από το «Korea Evaluation Institute of Industrial Technology Aerospace & Shipbuilding Team».

 

Τέλος, η ομάδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αναπτυξιακή δυναμική του ομίλου ONEX επισημαίνοντας τις  προοπτικές συνεργασίας με εταιρείες της Δημοκρατίας της Κορέας που ενεργοποιούνται στον ναυπηγικό, ναυτιλιακό τομέα, αλλά και σε άλλους τομείς ενδιαφέροντος, όπως η πράσινη ενέργεια, τα αμυντικά συστήματα, η υγεία και μέσα συγκοινωνιών.