Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Τετραπλασιασμός κερδών το 2022, φθάνοντας τα 42,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου ανακοίνωσε η Optima Bank στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μετόχων της,  με όλα τα μεγέθη της (καταθέσεις, δάνεια και κέρδη) να παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση και τους πρώτους μήνες του 2023.

Καταθέσεις
Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις της τράπεζας για το 2022 σημείωσαν ετήσια αύξηση 61,7%, αγγίζοντας τα 2,2 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι τον Μάιο είχαν ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των καταθετών στον στρατηγικό σχεδιασμό της τράπεζας.

Δάνεια
Το δανειακό χαρτοφυλάκιο το 2022 επίσης παρουσίασε σημαντική ετήσια άνοδο κατά 64,5% αγγίζοντας το 1,7 δισ. ευρώ, ενώ πλέον το σύνολο των δανείων αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας στην υλοποίηση βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων, όπως και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οργανική κερδοφορία & ίδια κεφάλαια

Η σπουδαία και κυρίως αποτελεσματική πορεία της Optima bank αναδεικνύεται εμφατικά στην ετήσια οργανική της κερδοφορία, η οποία τετραπλασιάστηκε σε σχέση με το 2021, φτάνοντας τα 40,3 εκατ. ευρώ σε επίπεδο τράπεζας και τα 42,4 εκατ. ευρώ σε επίπεδο Ομίλου. Παράλληλη ήταν και η πορεία των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας, τα οποία για το 2022 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 61,8% φθάνοντας τα 253 εκατ. ευρώ. Τα μεγέθη αυτά επιτρέπουν στη διοίκηση να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της τράπεζας με οδηγό τη δυναμική της υψηλής κερδοφορίας και των σημαντικών ιδίων κεφαλαίων.
Σημειώνεται, πως η έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων του προηγούμενου Μαρτίου, αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της τράπεζας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ) στο 2ο εξάμηνο του έτους, ως η πρώτη είσοδος τράπεζας στο ΧΑ μετά από 17 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά: ‘’Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα που πετύχαμε το 2022 αλλά και για την εξαιρετική δυναμική που μεταφέρθηκε στο πρώτο τετράμηνο του 2023. Τα αποτελέσματα αυτά ενισχύουν περαιτέρω τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε πραγματική αξία στους πελάτες και στους μετόχους μας και να λειτουργούμε ως τράπεζα αναφοράς για όλο τον κλάδο. Πλέον, με την προσοχή μας στραμμένη στο υπόλοιπο του 2023 και την επερχόμενη εισαγωγή μας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παραμένουμε αφοσιωμένοι στον σχεδιασμό μας, τον οποίο θα υλοποιήσουμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.”