Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που θα κατασκευάσει και χρηματοδοτήσει με 7,6 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια, δόθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για ένα κρίσιμο έργο για το Κερατσίνι, το οποίο αποτελούσε αίτημα δεκαετιών, καθώς θα θωρακίσει σχεδόν όλη την πόλη η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά πλημμυρικά προβλήματα, που στο παρελθόν κόστισαν και ανθρώπινες ζωές. 

Στόχος του έργου είναι η ασφαλής παροχέτευση των ομβρίων υδάτων της ευρύτερης περιοχής μέσω αγωγών μήκους οκτώ χιλιομέτρων προς τους υφισταμένους κύριους συλλεκτήρες, η επάρκεια των οποίων ελέγχθηκε στην μελέτη που εκπονήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. 

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο «σταθμό» για το Κερατσίνι, επισημαίνοντας: «Ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους δημότες Κερατσινίου και απειλούσε ανθρώπινες ζωές, βρίσκει επιτέλους λύση μ’ ένα έργο που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου και τα στελέχη της Περιφέρειας για τη στενή συνεργασία που οδήγησε στην άρση ενός σημαντικού προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες την ευρύτερη περιοχή Κερατσινίου Δραπετσώνας». 

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Σ. Αντωνάκου υπογράμμισε ότι πρόκειται για έργο με υψηλό προϋπολογισμό το οποίο θωρακίζει ουσιαστικά την περιοχή από τις πλημμύρες. 

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές των Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας (κυρίως) και του Δήμου Πειραιά όπου υπάρχουν ήδη διάσπαρτα κατασκευασμένοι αγωγοί, χωρίς να αποτελούν πλήρες δίκτυο, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα. Εκτός από τους αγωγούς ομβρίων θα κατασκευαστούν φρεάτια υδροσυλλογής σε θέσεις μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων.