Νέες χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας ανακοινώθηκαν από τις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, στο πλαίσιο του του Δανειακού Προγράμματος τους Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα, χρηματοδοτώντας καινοτόμες επενδύσεις που ενισχύουν την ψηφιοποίηση και έχουν πράσινο αποτύπωμα. Συμμετέχοντας στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, η Τράπεζα προβαίνει στην παροχή χρηματοδότησης προς την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. για την πραγματοποίηση νέας σημαντικής επένδυσης, συνολικού προϋπολογισμού €18 εκατ.

Πρόκειται για επένδυση που περιλαμβάνει: α) Εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής και συσκευασίας αρτοσκευασμάτων, με κύριους γνώμονες την έμφαση στην υγιεινή διατροφή, την καινοτομία των προϊόντων, τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της αυτοματοποίησης και την ενεργειακή εξοικονόμηση, β) Δημιουργία νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων, γ) Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού net metering στις στέγες υφιστάμενων κτιρίων, με σκοπό τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας δ) Εγκατάσταση νέων πληροφοριακών συστημάτων (ERP).

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας εμπίπτει στους πυλώνες «πράσινη μετάβαση», «ψηφιακός μετασχηματισμός» και «καινοτομία, έρευνα και ανάπτυξη» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” και χρηματοδοτείται κατά €9 εκατ. από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κατά €5,4 εκατ. με δάνειο της Εθνικής Τράπεζας, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδια συμμετοχή της εταιρείας.

Στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκος Μαντζούφας και από την Εθνική Τράπεζα, ο Γενικός Διευθυντής Μεσαίων, Μικρομεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Κουτσουδάκης. Την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κ.κ. Ηλίας Απόστολος Καραμολέγκος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειος Ανδρικόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Καραμολέγκος και Πέτρος Θάνος, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Καραμολέγκος.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, κ. Νίκος Μαντζούφας, επισήμανε: «Πρόκειται για μια επένδυση στην αρτοβιομηχανία με ολοκληρωμένο χαρακτήρα καθώς συμπεριλαμβάνει νέα γραμμή παραγωγής και ενίσχυση υφιστάμενων υποδομών, κέντρο R&D, παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ψηφιακή αναβάθμιση. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το δανειακό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αξιοποιείται από επιχειρήσεις για επενδύσεις που τις εξελίσσουν και τις κρατούν ανταγωνιστικές και πρωτοπόρες». 

Ο Γενικός Διευθυντής Μεσαίων, Μικρομεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, τόνισε: «Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράφοντας τη σύμβαση χρηματοδότησης της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος για την υλοποίηση επένδυσης που χαρακτηρίζεται από την καινοτομία, συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας, διατηρώντας, παράλληλα, θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στηρίζουμε ενεργά το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε σύγχρονα και βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, συμβάλλοντας ενεργά στον οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας».

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος, κ. Ηλίας Απόστολος Καραμολέγκος, σημείωσε: «Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. είναι σε τροχιά συνεχούς ανάπτυξης. Δημιουργούμε νέα, καινοτόμα προϊόντα που εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες της κάθε Ελληνικής οικογένειας. Η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνδράμουν στις επενδύσεις μας για την δημιουργία καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας μας, μέσω της αναβάθμισης των συστημάτων ERP καθώς επίσης και την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μας μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα που είναι αρωγός στον οικονομικό, περιβαλλοντικό και ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρίας μας».

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., προχώρησαν στο πλαίσιο του «Ελλάδα 2.0» σε συνεργασία για την υλοποίηση σημαντικής παραγωγικής επένδυσης της επιχείρησης στα Ιωάννινα, συνολικού προϋπολογισμού €7,4 εκατ. Το επενδυτικό σχέδιο της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. πρόκειται να χρηματοδοτηθεί κατά €3,68 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κατά €2,21 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα και παράλληλα ίδια συμμετοχή της εταιρείας €1,5 εκατ.

Το συγχρηματοδοτούμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά στην ανέγερση νέων εγκαταστάσεων της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων, καθώς και στον εξοπλισμό τους με νέα γραμμή παραγωγής, στην αυτοματοποίηση μέρους των εργασιών και στην επέκταση της δυναμικότητας του δικτύου και των υποδομών αποθήκευσης. Επιπλέον, περιλαμβάνει την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του συνόλου των εγκαταστάσεων, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες των κτιρίων, την ψηφιακή αναβάθμιση, μέσω της εγκατάστασης νέων πληροφοριακών συστημάτων και την ενδυνάμωση της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας. Η επένδυση θα συμβάλει στη συνολικότερη εξέλιξη της εταιρείας, συνεισφέροντας παράλληλα στους περιβαλλοντικούς και ψηφιακούς στόχους του «Ελλάδα 2.0».

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκη και του Γενικού Διευθυντή Μικρομεσαίων, Μεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γεωργίου Κουτσουδάκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., κ. Μιχαήλ Παναγιωτάκης, κατά τις δηλώσεις του ανέφερε: «Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε εξελίσσεται σε μια μεγάλη εταιρία τροφίμων με διεθνή προσανατολισμό. Αυτό απαιτεί σχεδιασμό, μεθοδικότητα, στρατηγική και αξιοποίηση όλων των υφιστάμενων πόρων. Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η αναβάθμιση των υπηρεσιών, η επέκταση και ανέγερση νέων εγκαταστάσεων, με κοινό παρονομαστή την εστίαση στην πράσινη ανάπτυξη με ευαισθησία προς το περιβάλλον, μέσω και της υπογραφής της συνεργασίας στην οποία προχωρήσαμε σήμερα, ενισχύει την παρουσία της εταιρίας στον παγκόσμιο χάρτη και συμβάλλει ουσιαστικά στην στήριξη της  εθνικής οικονομίας. Η υιοθέτηση διεθνών προτύπων και κάλλιστων πρακτικών σε συνδυασμό με την βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση αποτελεί προτεραιότητα της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε για περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα του τόπου».

Ο Γενικός Διευθυντής Μικρομεσαίων, Μεσαίων και Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γεώργιος Κουτσουδάκης, δήλωσε: «Η Εθνική Τράπεζα, ως αρωγός του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, στηρίζει έμπρακτα την χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που οδηγούν στην ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η επένδυση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. περιλαμβάνει σειρά δράσεων πράσινης οικονομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού που θα συμβάλουν στην ενδυνάμωση της εγχώριας και διεθνούς παρουσίας της εταιρείας, ενισχύοντας τη θέση της στον κλάδο δραστηριοποίησής της. Σε συνεργασία με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αξιοποιούμε ενεργά τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας της χώρας μας, μένοντας πιστοί στις εθνικές και κοινοτικές οδηγίες και ακολουθώντας τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις της αγοράς».

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκος Μαντζούφας, τόνισε: «Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό, έρχεται για να συμβάλει στην εξωστρέφεια των παραγωγικών μας επιχειρήσεων. 

Με την αύξηση δυναμικότητας, τη δημιουργία νέας σειράς προϊόντων, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και την ταυτόχρονη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, η εταιρεία επιδιώκει την βιώσιμη ανάπτυξη της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης προς την κατεύθυνση αυτή».

Alpha Bank: Μια ακόμη χρηματοδότηση μικρομεσαίας επιχείρησης από τον τομέα του τουρισμού    

Μια ακόμη χρηματοδότηση μικρομεσαίας επιχείρησης από τον τομέα του τουρισμού με την συμμετοχή του ΤΑΑ ανακοίνωσε η Alpha Bank, με την συμμετοχή του ΤΤΑ. Πρόκειται για την υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 1,7 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εταιρείας «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Η δανειοδότηση του «SIRENE BLUE RESORT» προστίθεται στις εκταμιεύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ προς την ελληνική επιχειρηματικότητα, στις οποίες έχει προχωρήσει η Alpha Bank τα τελευταία δύο χρόνια και αποτελεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μία ακόμα απόδειξη της στήριξης της τράπεζας στον κλάδο του τουρισμού, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της εμπειρίας φιλοξενίας στην Ελλάδα και του brand name της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στόχος της χρηματοδότησης είναι ο εκσυγχρονισμός με όρους καινοτομίας και πράσινης μετάβασης των υποδομών του «SIRENE BLUE RESORT», ενός από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία του Πόρου, υποστηρίζοντας έτσι την ποιοτική αναβάθμισή του σε κατηγορία πέντε αστέρων. Η συνολική επένδυση φτάνει τα 2,18 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 40% από την Alpha Bank (874.100 ευρώ), κατά 40% από το ΤΑΑ (874.100 ευρώ) και κατά 20% μέσω ίδιας συμμετοχής. Η τελετή υπογραφής της χρηματοδότησης πραγματοποιήθηκε, στα κεντρικά γραφεία της Alpha Bank, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ», Σπύρου Λάζαρη, παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), Νίκου Μαντζούφα. Οικοδεσπότες της εκδήλωσης ήταν ο γενικός διευθυντής Retail Banking, Ισίδωρος Πάσσας, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, Σπύρος Ρεντετάκος και στελέχη από τη Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, τη Διεύθυνση Δικτύου Καταστημάτων και το κατάστημα της τράπεζας που συμμετείχε στη διαδικασία αξιολόγησης του δανείου.

Ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης Νίκος Μαντζούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η υπογραφή σηματοδοτεί την υλοποίηση μίας επένδυσης από μία μικρομεσαία επιχείρηση σε ένα μικρό νησί, τον Πόρο. Η υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα εκσυγχρονιστεί για να αναβαθμίσει το προϊόν της σε κατηγορία 5 αστέρων, ενσωματώνοντας, όμως, και παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και πρακτικές που βελτιώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Μία επένδυση όπως αυτή επομένως συμβάλλει συνολικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ενός μικρού νησιού της Ελλάδας και χαιρόμαστε που το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζει αυτές τις επιχειρηματικές κινήσεις».

Ο γενικός διευθυντής Retail Banking της Alpha Bank Ισίδωρος Πάσσας, δήλωσε σχετικά: «Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια συνεχώς αναβαθμίζεται, με επενδύσεις σε «έξυπνες» και βιώσιμες τουριστικές μονάδες χαμηλού ενεργειακού κόστους και με πράσινο αποτύπωμα, αναβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν, αλλά και το “brand name” της χώρας μας. Η Alpha Bank, έχοντας τα κατάλληλα και έμπειρα Στελέχη, στέκεται αρωγός στα επενδυτικά σχέδια των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων, παρέχοντας πολύτιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της επένδυσης, ενώ, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του ‘SIRENE BLUE RESORT’, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική και γρήγορη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, με μεθοδικό, ουσιαστικό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, λαμβάνοντας υπόψη διαθέσιμους πόρους, στόχους και αναδυόμενες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας».

Ο διευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, Σπύρος Ρεντετάκος τόνισε: «Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου του ‘SIRENE BLUE RESORT’ αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας στόχευσης, για στήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών που αναβαθμίζουν το brand της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής τραπεζικής στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη και αειφορία, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα συνιστά δυνατό πολλαπλασιαστή στην οικονομία του Πόρου. Η αξιοποίηση του ΤΑΑ, με τις εγκριτικές διαδικασίες να είναι σχετικά απλές και γρήγορες, αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση του χρηματοοικονομικού κόστους, συνδράμοντας στην πορεία ωρίμανσης και επιτυχίας των επιχειρηματικών προσδοκιών».

Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί Επιχειρήσεις ΣΕΙΡΗΝΑ ΜΟΝ. ΑΕ» Σπύρος Λάζαρης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Σε μία περίοδο ανοδικών επιτοκίων, το ΤΑΑ παρέχει στον επενδυτή ένα δάνειο σχεδόν άτοκο, δημιουργώντας μία τεράστια ευκαιρία για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη μίας μικρομεσαίας επιχείρησης σαν την δικιά μας. Με την πολύτιμη βοήθεια του Ταμείου και της Alpha Bank μετατρέπουμε το ‘SIRENE BLUE RESORT’ από ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τον ενεργειακό και ψηφιακό εκσυγχρονισμό του».

Ομολογιακό δάνειο €11,7 εκατ. υπέγραψε η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ με την Eurobank

Υπογράφηκε η σύμβαση κάλυψης κοινού ομολογιακού δανείου ποσού €11.689.051 εκατ. με την Τράπεζα Eurobank Α.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο, για τη χρηματοδότηση επένδυσης συνολικού ύψους €18,3 εκατ., που πραγματοποιεί η εταιρεία ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (Εταιρεία). Σκοπός της επένδυσης, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, είναι η επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών στο 5ο χλμ. Λάρισας – Φαρσάλων της Δ.Ε. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στη θέση «Λαρισινά».

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ), κ. Νίκου Μαντζούφα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ, κ. Αλέξανδρου Κίκιζα, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Κωνσταντίνου Βασιλείου, στο κτίριο Διοίκησης της Eurobank στο Μποδοσάκειο Μέγαρο.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους €18,3 εκατ. που υλοποιεί η Εταιρεία και εμπίπτει στον πυλώνα Εξωστρέφεια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η εν λόγω επένδυση χρηματοδοτείται κατά 22,66% από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας (€4,145 εκατ.) και 41,24% μέσω δανείου της Eurobank (€7,544 εκατ.). Το 36,10% καλύπτεται μέσω ιδίας συμμετοχής της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ. Μέρος της εν λόγω επένδυσης αναμένεται να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Σκοπός του δανείου είναι η χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρείας για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής ζυμαρικών, που διαθέτει η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ στη Λάρισα. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εγκατάσταση όλων των απαραίτητων κτιριακών και λοιπών τεχνικών και ειδικών εγκαταστάσεων, καθώς και η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού με στόχο την άρτια λειτουργία της παραγωγικής μονάδας και την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας παραγόμενων προϊόντων.

Η Eurobank συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση της επένδυσης της ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ για την αναβάθμιση της υφιστάμενης παραγωγικής διαδικασίας στις εγκαταστάσεις της, στηρίζοντας το σχεδιασμό της Εταιρείας για την ενίσχυση των εργασιών, της απασχόλησης και της εξωστρέφειάς της μέσω αύξησης της εξαγωγικής της δυναμικής. Η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις, προκειμένου να υλοποιήσουν υγιή επιχειρηματικά σχέδια μέσω και των κεφαλαίων του Ελλάδα 2.0, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank που στηρίζει με συνέπεια κάθε επιχείρηση που προωθεί επενδύσεις, προάγοντας την απασχόληση, τον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία.