Πηγή Εικόνας: Photo by Max Andrey from Pexels

Προχωρά κανονικά το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, στην Αλόννησο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου η διαδικασία προχωρά σε συνέχεια και της απόφασης του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την έκτακτη χρηματοδότηση προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πόρους ύψους 800.000 ευρώ, και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής. Στη συγκεκριμένα Επιτροπή προεδρεύει ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό έχει ήδη εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση- το ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης του έργου είχε τεθεί στον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας με τη Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλόννησο κατά τον περασμένο Φεβρουάριο. Υποβλήθηκε σχετική εισήγηση από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και εκδόθηκε η απόφαση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά την έγκριση του έργου, ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Άλλο ένα έργο αποκατάστασης και αναβάθμισης υποδομής που επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα προχωρά στη Μαγνησία, σε συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για το έργο της αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, στην Αλόννησο, όπου είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω αυτοψία και κατά την επίσκεψή μου στο νησί την προηγούμενη εβδομάδα και να διαπιστώσω τα εκτεταμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας προηγούμενων ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για το ίδιο ζήτημα είχαμε συζητήσει και κατά την επίσκεψή μου στην Αλόννησο τον περασμένο Φεβρουάριο. Έτσι, σε συνέχεια σχετικής εισήγησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, δημοσιεύτηκε η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 800.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο προστίθεται στο αρχικώς προϋπολογισμένο ποσό των 700.000 ευρώ από την Περιφέρεια, προκειμένου να προχωρήσει την αμέσως επόμενη περίοδο το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης του δρόμου προς τον Γέρακα, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Θερμές ευχαριστίες την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία το κυβερνητικό έργο για την αναβάθμιση των υποδομών και τη θωράκισή τους απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».