Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Παραλιακός δρόμος
Πηγή Εικόνας: Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

Σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης «Βελτίωση της Π.Ε.Ο. σε μήκος 4,4 χιλιομέτρων από θέση Αρόλιθος έως συμβολή με τον οδικό άξονα Ηράκλειο-Ανώγεια» προϋπολογισμού 599.873 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η σύμβαση, έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την βελτίωση της χάραξης και των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υφιστάμενης Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου σε μήκος 4,5 χλμ. από την θέση Αρόλιθος μέχρι την συμβολή της με τον υπό κατασκευή άξονα Ηράκλειο – Τύλισσος – Ανώγεια στον κόμβο Ανωγείων, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου (Π.Ε.Ο. 90). Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και παραδοτέα της σύμβασης, θα είναι η μελέτη βελτίωσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Ρεθύμνου Ε90 τμήμα Αρόλιθος – Κόμβος και η μελέτη κατασκευής του Ισόπεδου κόμβου (τρισκελής) προς την Τύλισσο.

Ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης και ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Γιώργος Πετούσης κάνουν λόγο για σημαντική οδική μελέτη η οποία διασφαλίζεται με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]