Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με κύριο στόχο το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τον προγραμματισμό των δράσεων ενθάρρυνσης και ανάπτυξης της νέας επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από το δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και από την Εθνική Τράπεζα από τους κ.κ. Παντελή Μαραβέα, βοηθό γενικό διευθυντή Retail Segments, Bank Analytics & Liability Products, και Σπύρο Αρσένη, υποδιευθυντή Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας.

Παρευρέθηκαν ο Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Πηνελόπη Χαρίτου, υποδιευθύντρια Business Banking και Key Account Segments και η Ειρήνη Σγούρου, στέλεχος Υποδιεύθυνσης Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, ο Αντώνιος Μήλιας, διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Θεώνη Παντελή Προϊσταμένη Τμ. Επιχειρηματικότητας, Γαλάζιας Ανάπτυξης & Ναυτιλίας και η Νεκταρία Μαραβά, στέλεχος Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Δήμου Πειραιά.

Επιγραμματικά, το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει συνέργειες σε δράσεις με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη και την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, συνεργασία σε συνέδρια, δράσεις, εκδηλώσεις και εργαστήρια με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, καθώς και υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον Δήμο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα έρχεται να επισφραγίσει την ήδη εποικοδομητική μας συνεργασία σε επίπεδο καινοτομίας με επίκεντρο το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων Start Up Piraeus. «Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πειραιά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα καινοτομίας και σκοπός είναι, με τις συνέργειες που από κοινού θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Μνημονίου, να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην πόλη μας».