Εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, από τον Δήμο Αθηναίων, το μεγάλο έργο αναβάθμισης των πεζοδρομίων της πόλης, το οποίο, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αλλάζει σταδιακά τις γειτονιές και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την ασφάλεια και άνεση των πεζών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για μια παρέμβαση που «απλώνεται» και στις επτά δημοτικές κοινότητες της πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό ύψους 24 εκατ. ευρώ. Σε αυτόν, περιλαμβάνεται η αποκατάσταση, συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα σε τρία χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων έχει ανακατασκευάσει πεζοδρόμια στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, συνολικής επιφάνειας 74.062 τ.μ., έκταση που καλύπτει 11 φορές το Ολυμπιακό Στάδιο(ΟΑΚΑ).

«Μετά από πολλά χρόνια, η Αθήνα σταδιακά αποκτά νέα, αναβαθμισμένα πεζοδρόμια. Συνεχίζουμε δρόμο-δρόμο, γειτονιά-γειτονιά μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο σε ολόκληρη την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Καινούργια και σύγχρονα πεζοδρόμια έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, στους παρακάτω κεντρικούς δρόμους: Φιλελλήνων, Φαβιέρου, Σίνα, Μαρασλή, Ακομινάτου, Κριεζώτου, Καρνεάδου, Ρουμπέση, Λαγουμιτζή, Ευρυδάμαντος, Πύρρας, Αμφιπόλεως, Ηούς, Ορφανίδου, Πλαταιών, Αλκμήνης, Μαραθωνομάχων, Επιδαύρου, Βικέλα, Φωκά, Συρακουσών, Κίου, Κερκύρας, Αγίου Μελετίου, Παρασίου, Λουίζης Ριανκούρ, Σφιγγός, Γενναίου Κολοκοτρώνη, Δηληγιάννη.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης, δημιουργώντας ράμπες ΑμεΑ, όπου δεν υπήρχαν, με στόχο τη διευκόλυνση τόσο των ανθρώπων που κινούνται με αμαξίδιο, όσο και των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά τους σε καρότσια.