Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο χρόνια έπειτα από τη δημοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισμού οι τρεις φορείς που αναδείχθηκαν ανάδοχοι καλούνται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να υπογράψουν τις συμβάσεις για το  «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού, με την προαίρεση, 18,425 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ (14,858 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ) που θα εκτελεστεί με συμβάσεις πλαισίου.

Θα το εκτελέσουν η Nova, η κοινοπραξία των Vodafone – Cosmos Business Systems και ο ΟΤΕ.

Με το WiFi4GR θα δοθεί δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο internet μέσω WiFi Hotspots σε υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου 2.500 περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια. Εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιοχές θα απαιτηθεί να εγκατασταθούν δύο access points, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός θα είναι τρία ανά περιοχή.

Τα σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους και ενδεικτικά θα είναι: Χώροι συνάθροισης κοινού, αναμονής – μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος είναι η κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]