Τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, εκφράζουν οι ξένοι ηγέτες με αναρτήσεις τους στα social media.

Φον ντερ Λάιεν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: Είμαστε δίπλα σας

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.

Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ρ. Μέτσολα: Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό – Φον ντερ Λάιεν: Είμαστε δίπλα σας

Τα συλλυπητήριά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα. «Βαθιά θλίψη μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα στην Ελλάδα. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλα τα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Ευγνώμων σε όλους τους διασώστες και το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή. Η σκέψη μας είναι με τον ελληνικό λαό μετά από αυτό το τραγικό γεγονός» σημείωσε η κ. Μέτσολα.

Μ.Σχοινάς για την τραγωδία στα Τέμπη: Η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί

«Από τη πρώτη στιγμή η πρόεδρος και το Κολέγιο των Επιτρόπων ενήμεροι για την τραγωδία στα Τέμπη και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων. Ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Ανείπωτη θλίψη», προσθέτει.

Σαρλ Μισέλ: Οι σκέψεις μου είναι με τον λαό της Ελλάδας

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Με μήνυμά του στο twitter o Σαρλ Μισέλ αναφέρει:

«Οι σκέψεις μου είναι με το λαό της Ελλάδας σήμερα το πρωί. Είμαι συγκλονισμένος από τα νέα και τις εικόνες τις σύγκρουσης των δύο τραίνων στα Τέμπη. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Κουράγιο και δύναμη στα σωστικά συνεργεία που συνεχίζουν το δύσκολο έργο τους».

Μ. Βέμπερ:Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης

Κουράγιο» γράφει στα ελληνικά ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει: «Βαθιά θλίψη από το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Οι σκέψεις μας είναι με τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή της θλίψης. Κουράγιο».

Συλλυπητήρια από τον Άντονι Μπλίνκεν για την τραγωδία

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αμερικανό ομόλογό του για τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό σε αυτές τις στιγμές πένθους, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συλλυπητήριο μήνυμα Προέδρου της Κίνας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ έστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μήνυμα για το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια για τα θύματα, συμπαράσταση στις οικογένειες που πενθούν και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

Σε αντίστοιχη ανάρτηση, ο πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ δηλώνει σοκαρισμένος και λυπημένος για το μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη κοντά στη Λάρισα, χθες το βράδυ. Εκ μέρους της κινεζικής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Κινέζος πρέσβης εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια του για τους νεκρούς και εύχεται κουράγιο στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Σε ξεχωριστή ανάρτηση η κινεζική πρεσβεία εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια και εύχεται κουράγιο στους συγγενείς και οικείους των θυμάτων από την τραγική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. «Ευχόμαστε από καρδιάς ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει επιπροσθέτως.

Μήνυμα συμπαράστασης και συλλυπητήρια προς την Ελλάδα από τον Σολτς

«Θρηνούμε με τους Έλληνες φίλους μας και η σκέψη μας βρίσκεται στα θύματα και τις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος σε «τρομακτικά νέα που έρχονται από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα». «Ευχόμαστε στους φίλους Έλληνες καλή δύναμη σε αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγει ο κ. Σολτς.

Τα συλλυπητήριά του για τη σιδηροδρομική τραγωδία εξέφρασε, επίσης με ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Στέγασης, Αστικής Ανάπτυξης και Κτιρίων Σέρεν Μπάρτολ, ο οποίος είναι και ο εντεταλμένος του καγκελάριου στην Ελληνογερμανική Συνέλευση. «Είμαι σοκαρισμένος από τα τρομακτικά γεγονότα. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στους νεκρούς, στις οικογένειές τους, στους τραυματίες και στον ελληνικό λαό, στους οποίους εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας», αναφέρει ο κ. Μπάρτολ στο μήνυμά του και συνοδεύει την ανάρτησή του από φωτογραφία ελληνικής σημαίας η οποία κυματίζει μεσίστια.

Τ. Ερντογάν: Πληροφορηθήκαμε με θλίψη την τραγωδία

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως γνωστοποιεί η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ερντογάν στο μήνυμα του εξέφρασε τη βαθιά λύπη του σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, μετέφερε τα συλλυπητήρια του για όσους έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα και ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Επίσης, σε άλλη ανάρτηση παραθέτει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. «Με θλίψη πληροφορήθηκαμε το δυστύχημα με τη σύγκρουση τρένων που συνέβη χθες τη νύχτα στη γείτονα μας Ελλάδα, κατά το οποίο αρκετοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους όσων έχασαν την ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και στην ελληνική κυβέρνηση και ευχόμαστε καλή ανάρρωση στους τραυματίες».

Έντι Ράμα για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων γειτόνων μας»

Τη λύπη του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, εκφράζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Twitter. «Νιώθουμε τον πόνο των αγαπημένων μας γειτόνων σε μια τόσο δύσκολη ώρα για το έθνος τους και συμμετέχουμε μαζί τους στις προσευχές και στα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων», γράφει ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Έντι Ράμα εξέφρασε τηλεφωνικά προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ειλικρινή συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Αλβανό πρωθυπουργό για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία.

Σ.Κυριακίδου για σιδηροδρομική τραγωδία: Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ενώ τονίζει ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί». Ειδικότερα, στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Κυριακίδου σημειώνει: «Επικοινώνησα σήμερα με τον φίλο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για να εκφράσω την απέραντη μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Οι σκέψεις όλων μας είναι με εσάς, με τα θύματα και τις οικογένειες τους. Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί».

Συλλυπητήρια Ν. Χριστοδουλίδη προς τις οικογένειες των θυμάτων και την κυβέρνηση της Ελλάδας για την τραγωδία στα Τέμπη

Εκφράζω συγκλονισμό και βαθύτατη θλίψη για την τραγωδία που επισυνέβη στην Ελλάδα με τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην ίδια δήλωση ο κος Χριστοδουλίδης σημειώνει: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, τον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

Βέλγος πρωθυπουργός: Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους από το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα, στην Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο. «Εκ μέρους της βελγικής κυβέρνησης, έχω μεταφέρει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη» προσθέτει.

 

Συλλυπητήρια του Αλ. Βούτσιτς για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. «Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ελληνικό λαό για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους. Τα λόγια παρέχουν ελάχιστη παρηγοριά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά συμπάσχουμε μαζί σας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια» έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο Αλεξάνταρ Βούστιτς.

 

Τζ. Μελόνι: Θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ελλάδα

Σε ανακοινωθέν της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι θέλει να εκφράσει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση της Αθήνας την βαθιά της θλίψη και συγκίνηση για το τρομερό σιδηροδρομικό ατύχημα της περασμένης νύχτας»

«Από την ιταλική κυβέρνηση, θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και η ευχή να αναρρώσουν γρήγορα όλοι οι τραυματίες», καταλήγει το ανακοινωθέν.

 

Βολ. Ζελένσκι: «Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων»

Με μήνυμά του στην ελληνική γλώσσα, μέσω Twitter, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι εκφράζει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον ελληνικό λαό ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων και τονίζει πως ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και στον ελληνικό λαό για την απώλεια ζωών από τη σύγκρουση τρένων στη Βόρεια Ελλάδα. Ο λαός της Ουκρανίας συμμερίζεται τον πόνο των οικογενειών των θυμάτων. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας.

Σε ανάλογο ύφος, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας εκφράζει θλίψη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και τονίζει: «Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων αυτές τις δύσκολες ώρες. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Ουκρανία είναι αλληλέγγυα με την Ελλάδα».

Με άλλη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργκέι Σουτένκο δηλώνει συντετριμμένος από την είδηση της τρομερής σύγκρουσης τρένων στη Λάρισα και εκφράζει, σ’ αυτή την τραγική στιγμή, τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων. «Οι προσευχές μας είναι με τους Έλληνες αυτές τις μέρες» υπογραμμίζει ο Ουκρανός πρέσβης.

Μήνυμα συμπαράστασης και από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

“Μάθαμε με λύπη πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες βράδυ ως αποτέλεσμα σύγκρουσης τρένων στη γείτονά μας Ελλάδα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στον λαό και στην κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.”

Επιπροσθέτως, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβίβασε τα συλλυπητήριά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.