Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο ποσό των 486,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 η εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου των 62 επενδυτικών ακινήτων και συμμετοχών της Noval Property, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 73,1 εκατ. ευρώ (αύξηση 17,7%) έναντι της εύλογης αξίας της 31ης Δεκεμβρίου 2021 (413,3 εκατ. ευρώ), αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Noval Property εντός του 2022 απέκτησε τρία νέα ακίνητα μέσω αγοράς, μεταξύ των οποίων κτήριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι και 18 ακίνητα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με εισφορές σε είδος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά το 2022 η Noval Property, συνεχίζοντας με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής της, εστίασε στην ανάπτυξη ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, τα οποία θα πιστοποιηθούν κατά LEED. Τα ακίνητα αυτά, τα οποία χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ομόλογο, περιλαμβάνουν το νέο κτήριο γραφείων στην οδό Χειμάρρας στο Μαρούσι, το νέο κτήριο logistics στη Μάνδρα, το κτήριο στην οδό Αρδηττού στο Μετς το οποίο ανακατασκευάζεται και μετατρέπεται σε μικτή χρήση κατοικιών και γραφείων, το κτήριο γραφείων στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι, το οποίο επίσης ανακατασκευάζεται, καθώς και, σε συνεργασία με την Brook Lane Capital, το νέο συγκρότημα γραφείων στο πρώην οικόπεδο Kodak στο Μαρούσι.