Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Γ. Στάσσης
Δ. Τριανταφυλλόπουλος και Γ. Στάσσης
Πηγή Εικόνας: ΔΕΗ-Γραφείο Τύπου

Στη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen, η οποία θα εστιάσει στην ανάπτυξη έργων παραγωγής πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, προχώρησαν η Motor Oil και η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσαν από κοινού σήμερα οι δύο εταιρείες.

Στη νέα κοινοπρακτική εταιρεία, η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49%. Η νέα εταιρεία θα αξιοποιήσει την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τη δυναμικότητα των μετόχων της στην αναπτυσσόμενη πλατφόρμα παραγωγής και διάθεσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, Επίσης, σημειώνεται πως το πράσινο υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες για την ευρωπαϊκή κλιματική ουδετερότητα έως το 2050 αλλά και στην πράσινη μετάβαση της βιομηχανίας.

Γ. Τριανταφύλλου – Δ. Τριανταφυλλόπουλος – Γ. Στάσσης
Πηγή Εικόνας: ΔΕΗ-Γραφείο Τύπου

Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Hellenic Hydrogen αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και πρώην διευθυντής των δραστηριοτήτων ενέργειας του πολυεθνικού ομίλου General Electric σε Ελλάδα και Κύπρο ο οποίος δήλωσε: «Το μέλλον της ενέργειας είναι ήδη εδώ. Σήμερα εγκαινιάζουμε το πρώτο κεφάλαιο της Hellenic Hydrogen, μίας εταιρείας που θα πρωταγωνιστήσει στο ενεργειακό προσκήνιο της χώρας με όραμα να καταστήσει την Ελλάδα έναν στρατηγικό ενεργειακό κόμβο. Με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη, το πράσινο υδρογόνο θα αποτελέσει μία αξιόπιστη ενεργειακή λύση για τη χώρα, δημιουργώντας για την Ελλάδα μία μοναδική ευκαιρία. Μία ευκαιρία για καινοτομία, επίτευξη των κλιματικών στόχων και ταχύτερης ανάπτυξης ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην προσέλκυση επιστημονικού προσωπικού υψηλού επιπέδου».

Δ. Τριανταφυλλόπουλος
Πηγή Εικόνας: ΔΕΗ-Γραφείο Τύπου