Εκτεταμένες εργασίες καλλωπισμού του δημόσιου χώρου και νέες φυτεύσεις πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στα ΧανιάΕκτεταμένες εργασίες καλλωπισμού του δημόσιου χώρου και νέες φυτεύσεις πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο στα Χανιά, με την μέριμνα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων.

Σήμερα ξεκίνησαν νέες φυτεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Χώρας και συγκεκριμένα στο πάρκο «Πολ. Πολυχρονίδη» (Πευκάκια) καθώς και στις οδούς: Ακτή Κανάρη, Ακτή Παπανικολή, Μελετίου Μεταξάκη, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πατριάρχου Γερασίμου, Πατριάρχου Αθανασίου, Ανθίμου Λελεδάκη, Πειραιώς, Ντουνόπαπα, Μονής Γωνιάς και Σελίνου. Πρόκειται για μία συνολική επιχείρηση φύτευσης περίπου 70 φυτικών ειδών, που περιλαμβάνουν τα παρακάτω: μουριές, ιβίσκος σινικός, ελιά, πικροδάφνη, μελία, λιγούστρο, μετροσίδερο, γιακαράντα, καλιστήμονας, βραχυχίτωνας, κερλετόρια, φωτίνια, πιτόσπορο.

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κλαδέματος στην οδό Ακτή Κανάρη. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται από νωρίς το πρωί έως και την ολοκλήρωσή τους. Για λόγους ασφαλείας ενδέχεται να γίνεται τμηματικά παρεμπόδιση ή και εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Από το αρμόδιο τμήμα του δήμου, ζητείται η κατανόηση των πολιτών οι οποίοι παρακαλούνται: «Να μη σταθμεύσουν τα οχήματα τους στην οδό Ακτή Κανάρη, στον χώρο όπου θα πραγματοποιούνται οι εργασίες. Να μην προσεγγίζουν τον χώρο των εργασιών κλαδέματος. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους».

Στο μεταξύ, στη σημαντική δωρεά ενάμιση τόνου πετρελαίου, προχώρησε γνωστή εταιρεία πετρελαίου, για τις ανάγκες του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. Τη δωρεά έκανε δεκτή ο πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης, από τον διευθυντή της εγκατάστασης της εταιρίας Coral ΑΕ στα Χανιά, κάνοντας λόγο για «τη γενναιόδωρη προσφορά του ενάμιση τόνου πετρελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη για να καλύψει τις ανάγκες του Γηροκομείου στη θέρμανση του νερού για το κτίριο. Είναι μία σημαντική κίνηση επ’ ωφελεία των φιλοξενούμενων και του προσωπικού της δημοτικής μας δομής».