Το πρώτο ελληνικό εταιρικό “Sandbox” στον τομέα της Ηλεκτρικής Ενέργειας ξεκίνησε ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο δρόμο προς την ενεργειακή μετάβαση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με δεδομένο το νευραλγικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε αυτή την μετάβαση, η ψηφιοποίηση και η καινοτομία αποτελούν μονόδρομο για τον μετασχηματισμό του και ως εκ τούτου, η δημιουργία του πρώτου ελληνικού εταιρικού “Sandbox” (εποπτευόμενο περιβάλλον ανάπτυξης καινοτομίας) αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στην 1η του δράση, το διαγωνισμό HEDNO Datathon. Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάπτυξη αλγορίθμων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τον εντοπισμό ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και η εύρεση των πιο αποτελεσματικών λύσεων. O διαγωνισμός απευθύνεται σε:

  • Επιστήμονες με πάθος για την ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη γνώσης
  • Ομάδες από ερευνητές, επαγγελματίες του κλάδου και τεχνοβλαστούς με εμπειρία στον τομέα της ενέργειας και της ανάλυσης δεδομένων
  • Startups που έχουν αναπτύξει αντίστοιχα μοντέλα προβλέψεων
  • Επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασίας τους την ανάπτυξη μοντέλων προβλέψεων

Υποβολή αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες για το HEDNO Datathon: https://deddie.mantisbi.io/

Για την παρουσίαση του HEDNO Datathon θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (Info Day), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 15:00 με φυσική παρουσία στο Φουαγιέ Τεχνών του Ωδείου Αθηνών, στη διεύθυνση Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 και με διαδικτυακή κάλυψη. Δήλωση Συμμετοχής μπορεί να γίνει στο Info Day.