Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την επιτυχή ψηφιοποίηση των διαδικασιών υγείας και ασφάλειας του διυλιστηρίου, καθώς και την  υιοθέτηση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για τους εξοπλισμούς του διυλιστηρίου, η Motor Oil ολοκλήρωσε  τη μετάβασή της στην πλατφόρμα SAP S/4HANA με την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας του νέου  συστήματος διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων της εταιρείας. 

Το νέο σύστημα S/4HANA καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα επιχειρησιακών λειτουργιών που περιλαμβάνει  Οικονομικές Εφαρμογές, Εφαρμογές για την κάλυψη των διαδικασιών Εφοδιασμού και Εμπορίας  καθώς και Εφαρμογές Παραγωγής, Ποιοτικού Ελέγχου, Συντήρησης και Παρακολούθησης Έργων. Το  νέο σύστημα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των εφαρμογών Fiori του S/4HANA παρέχοντας στους  χρήστες όχι μόνο ένα νέο φιλικό περιβάλλον αλλά και δυνατότητες για alerts, workflows και  analytics.

H υλοποίηση του νέου συστήματος SAP S/4HANA είναι το αποτέλεσμα ενός σύνθετου και απαιτητικού  έργου για το οποίο συνεργάστηκαν στελέχη προερχόμενα από τις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών,  Εφοδιασμού & Εμπορίας, Διυλιστηρίου και Πληροφορικής της Motor Oil, καθώς και από τη Real Consulting  που ήταν ο ανάδοχος του έργου.

Ο Όμιλος Motor Oil, που συμπλήρωσε 50 χρόνια δραστηριότητας, παραμένει μια ενεργειακή ηγέτιδα  δύναμη και εξελίσσεται διαρκώς με επενδύσεις που διευρύνουν αλλά και μετασχηματίζουν βιώσιμα τη  λειτουργία του. Στόχος της λειτουργίας του νέου πληροφοριακού συστήματος S/4 HANA αποτελεί η  ενίσχυση και η περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών λύσεων του Ομίλου Μotor Oil. Θέτοντας ως στόχο  να οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση, ο Όμιλος εξελίσσεται και αξιοποιεί τεχνολογίες αιχμής που  ενισχύουν το ψηφιακό του αποτύπωμα, συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση των στρατηγικών  του στόχων και προωθούν νέα έργα και μορφές ενέργειας, βιώσιμα, υπεύθυνα και καινοτόμα.