Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, μεταξύ των οποίων το ρέμα Κόρμπι, καθώς  και ο προγραμματισμός άλλων έργων κοινωνικού χαρακτήρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Αναφορικά με την διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι τεχνικές υπηρεσίες θα επισπεύσουν τις διαδικασίες για την επανεκκίνησή του, λέγοντας: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της περιφέρειας στην περιοχή, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά τον δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα». Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να συσταθεί  ένα παρατηρητήριο από κοινού περιφέρειας και δήμου για την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε για την θετική βούληση και των δύο πλευρών προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο «νευραλγικής σημασίας για την περιοχή».

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο γ.γ. του δήμου Χ. Κυριακίδης, ο αντιδήμαρχος ΒΒΒ Ν. Βάσσης και συνεργάτες τους.

Σημειώνεται πως το έργο προϋπολογισμού περίπου 20 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Επιπλέον συζητήθηκε η κατασκευή παιδικού σταθμού, έργο για το οποίο άμεσα θα υπογραφεί η σχετική προγραμματική σύμβαση αλλά και έργα διευθέτησης ομβρίων.
«Έργα που θωρακίζουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών παραμένουν στις απόλυτες προτεραιότητες μας», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του δήμου αλλά και άλλα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα προχωρήσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.