Εργασίες οδοποιίας στα παράπλευρα οδικά δίκτυα εθνικών οδών και σε τμήμα της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (πρώην ΔΕΣΕ) στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν χθες συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της.

Το έργο, προϋπολογισμού 3.130.000 ευρώ, με προβλέπομενη περαίωση τον Ιούλιο, περιλαμβανει νέες ασφαλτοστρώσεις, παρεμβάσεις στις διαγραμμίσεις και τις πινακίδες σήμανσης, τεχνικά έργα και καθαρισμό των αγωγών και φρεατίων ομβρίων.

Επίσης, προβλέπει την συστηματική τμηματική ή εκτεταμένη -όπου κρίνεται αναγκαία- συντήρηση της επιφάνειας κυκλοφορίας του παράπλευρου οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα: ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών Χαλκίδας, παράπλευρα δίκτυα του άξονα ΠΑΘΕ Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου και παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.

Στην παραλιακή οι εργασίες θα διεκπεραιωθούν σε μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων, που αντιστοιχούν σε 22.000 τ.μ. οδοστρώματος ενώ το συνολικό έργο  συντήρησης και βελτίωσης του οδοστρώματος αφορά σε συνολική επιφάνεια 93.000 τ.μ.

Με αφορμή τις εργασίες, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης επισημαίνει: «Κάθε παρέμβαση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας γίνεται με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του και την ενίσχυση της ασφάλειας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στόχος μας να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα, αλλά και να αποδώσουμε στους πολίτες ένα λειτουργικό οδικό δίκτυο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Ο στρατηγικός μας σχεδιασμός για να αλλάξουμε την εικόνα των δρόμων της Αττικής μας υλοποιείται βήμα-βήμα με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χωρίς να κάνουμε καμία έκπτωση στην υλοποίηση παρεμβάσεων που προασπίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής».