Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας «Elevate Greece» βράβευσαν τις 10 καλύτερες ελληνικές νεοφυείς εταιρείες που προσφέρουν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα με δυνατότητα κλιμάκωσης πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Εθνική Τράπεζα, μέλος της πρωτοβουλίας Elevate Greece και επίσημος υποστηρικτής του θεσμού,  όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, παρέμεινε πιστή στην προσπάθειά της για ενίσχυση και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και απένειμε το χρηματικό βραβείο των € 10.000 στην εταιρία iDNA Genomics που αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» και δραστηριοποιείται στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο της Ιατρικής Ακριβείας και Γονιδιωματικής Ανάλυσης (DNA Test). Η iDNA Genomics έχει αναπτύξει πρωτότυπες γενετικές αναλύσεις τόσο στο τομέα Medical Genomics όσο και στον τομέα Scientific Wellness Genomics. Γενετικά τεστ με πιστοποίηση in vitro diagnostics, τα οποία εξετάζουν γενετικές προδιαθέσεις ασθενειών όπως καρδιοπάθειες, προδιαθέσεις μεταβολισμού φαρμάκων, καθώς και αναλύσεις DNA που αφορούν το διατροφογενετικό και το αθλητικό προφίλ ενός ατόμου.

Ως Official Partner του προγράμματος, η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει τόσο στην αξιολόγηση των εταιριών που εντάσσονται στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, όσο και στην επιτροπή αξιολόγησης των εταιριών που συμμετέχουν στον Διαγωνισμό για την απονομή των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας.

Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, δήλωσε σχετικά: «Εδώ και τρία χρόνια, ανταποκρινόμενοι με χαρά στο κάλεσμα της Πολιτείας, συμμε¬τέχουμε ενεργά ως Official Partner στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης “ Εlevate Greece”. Χορηγήσαμε, το 2021, χρηματικό βραβείο € 10.000 στην εταιρία METIS, νικήτρια της κατηγορίας «Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας». Φέτος, επιλέξαμε να χορηγήσουμε το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» στην εταιρεία iDNA Genomics, επιβραβεύοντας μια επιχειρηματική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της Υγείας, με επικεφαλής την κα Γεωργία Αναστασοπούλου. Ως Τράπεζα στηρίζουμε διαχρονικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη γυναικεία απασχόληση και επιχειρηματικότητα. Σήμερα, το 53% του ανθρώπινου δυναμικού μας είναι γυναίκες. Το 30% των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι γυναίκες ενώ το 55% των στελεχών σε ανώτερες θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων είναι γυναίκες. Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων παρείχαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στοχευμένη στήριξη προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που είτε διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες ή ανήκουν και διοικούνται κατά πλειοψηφία από γυναίκες»

Η κα Γεωργία Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια της iDNA Genomics ανέφερε: «Αποδεδειγμένα οι γενετικές αναλύσεις μπορούν να βοηθήσουν το άτομο να πετύχει βέλτιστη υγεία για το σήμερα και πρόληψη για το αύριο. Ο βασικός μας στόχος στην iDNA Genomics είναι μέσω καινοτόμων, αξιόπιστων και εύκολων στη διαχείριση αναλύσεων DNA, να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες υγείας και τους ενδιαφερόμενους να μαθαίνουν  και να κατανοούν σωστά τις  εξατομικευμένες γενετικές πληροφορίες και να τις αξιοποιούν για καλύτερη υγεία και σε προσιτό κόστος. Ευχαριστούμε το Εlevate Greece και την Εθνική τράπεζα για την τιμητική αυτή διάκριση και υποστήριξη».

Η Εθνική Τράπεζα δραστηριοποιείται συνολικά στο χώρο της καινοτομίας, των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας με πολυετή πορεία και προσφορά στην ενίσχυση και ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα τα τελευταία 13 χρόνια είναι σε λειτουργία το ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds που στηρίζει με ένα ειδικό πακέτο τραπεζικών προϊόντων τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα διοργανώνεται κάθε χρόνο και ο Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει πρωτότυπες ιδέες βασισμένες στις νέες τεχνολογίες και να προωθήσει την καινοτομία στην Ελλάδα. Τέλος, το Greek Fintech Hub είναι η πρόσφατη πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας μαζί με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog, που περιλαμβάνει δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στο χρηματοοικονομικό κλάδο στην Ελλάδα, μέσα από χρηματοδότηση, δικτύωση, ενημέρωση και καθοδήγηση.