Ένα μεγάλο έργο οδοποιίας και πεζοδρομίων και στις δύο δημοτικές κοινότητες, θα πραγματοποιηθεί με τη νέα χρονιά στον δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Είναι συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για ποσό 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο δήμος θα συμβάλει με 700.000 ευρώ.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου και το έργο αφορά σε ολοκληρωμένες εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφαλείας και ανακατασκευής των πεζοδρομίων σε Λυκόβρυση και Πεύκη, ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμα για πεζούς και ιδίως για ΑμεΑ.

«Διεκδικούμε κάθε διαθέσιμη πηγή χρηματοδότησης προκειμένου να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα στις δύο δημοτικές ενότητες. Αυτό πράξαμε και με το πρόγραμμα ‘Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας’ του υπουργείου Εσωτερικών, από το οποίο εξασφαλίσαμε την ένταξη του έργου με βάση την ολοκληρωμένη μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και πρόσθεσε: «Με τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα βελτιώσουμε το οδόστρωμα και τα πεζοδρόμια σε πολυσύχναστα σημεία του δήμου μας, έτσι ώστε να επιτύχουμε την ασφαλή κίνηση των πεζών και των οχημάτων».