To «Women in Tech Business» είναι μια σειρά συνεντεύξεων με γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις υψηλής ευθύνης, σε κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Αποτελείται από εννέα συνολικά συνεντεύξεις/επεισόδια, και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες.

Με αφορμή την επιτακτική ανάγκη για ίση εκπροσώπηση και συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και σε εταιρίες τεχνολογίας, η σειρά «Women in Tech Business» επιχειρεί να προκαλέσει το στερεότυπο της ανδρικής κυριαρχίας στον τεχνολογικό κλάδο. Μέσα από ατομικές, «woman to woman» συνεντεύξεις, αναδεικνύεται η δυναμική προσωπικότητα και η σημαντική προσφορά των γυναικών στην επιστήμη και στην Τεχνολογική Βιομηχανία.

Οι γυναίκες στο «Women in Tech Business» περιγράφουν την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη, τολμούν να αποκαλύψουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις τους. Μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν προκλήσεις και δυσκολίες και επιπλέον καταθέτουν την άποψη και την οπτική τους σε θέματα ισότητας και συμπερίληψης των γυναικών σε θέσεις υψηλής ευθύνης.

Σκοπός των συνεντεύξεων είναι τα βιώματα και τα μηνύματα που μεταφέρονται, να αποτελέσουν ζωηρό κίνητρο και ζωντανό παράδειγμα ώστε να ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερες γυναίκες, να ακολουθήσουν τον δρόμο των θετικών και τεχνολογικών επιστημών, να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και να καταλάβουν ηγετικές θέσεις στον εργασιακό στίβο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Μαρίκα Λάμπρου (Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας): «Επειδή προκαλούμε αυτά που μας συμβαίνουν… ας μάθουμε να διεκδικούμε τα όνειρα μας χωρίς ενδοιασμούς». Σύμφωνα με τη Λένα Οικονόμου (Regional HR Manager at HP), «οι γυναίκες που τολμούν, που διεκδικούν, που αμφισβητούν το status quo έχουν μια ισότιμη θέση στον κόσμο του επιχειρείν». Ενώ απαραίτητο εφόδιο για να  ανοίξει μια γυναίκα τα φτερά της και να πετάξει προς την επιτυχία είναι «το Πάθος και η Ανθεκτικότητα» υποστηρίζει η κα. Λήδα Καράμπελα (Performance Coach).

Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από το DCN Global και το Mindspark+ με την υποστήριξη του ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία. H σειρά έκανε πρεμιέρα στη Δέλτα τηλεόραση τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώνεται στις 27 Δεκεμβρίου με την προβολή του τελευταίου επεισοδίου.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και για τη σειρά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: https://www.women-in-tech.gr/.

Τα επεισόδια της σειράς μετα την προβολή είναι διαθέσιμα στο κανάλι του Mindspark+ στο You Tube: https://www.youtube.com/c/themindspark.