Σε αγορά ακινήτου προχώρησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης, προκειμένου να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα γύρω από το οδικό δίκτυο και το κυκλοφοριακό της πόλης. κρίθηκε ιδιαιτέρως σημαντική αφού θα επιλύσει τα προβλήματα της κυκλοφορίας και ασφάλειας και θα αναβαθμίσει την περιοχή.Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαλκιδικής και Σάμου και κρίθηκε απαραίτητη η αγορά του για τη διάνοιξη της οδού Χαλκιδικής μέχρι τη λεωφ. Τατοΐου.

Το σημείο εκείνο έχει κριθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, που κινούνται στους τρεις σημαντικούς δρόμους. Ο Δήμος αγοράζει 603,76 τ.μ., που αποτελούνται από εδαφική έκταση 301,88 τ.μ. και από τρία επικείμενα κτίσματα.

«Το 2019 πολλοί αμφισβήτησαν την υπόσχεσή μας να προχωρήσουν διανοίξεις κολλημένες επί χρόνια. Σήμερα είχαμε ακόμη μια σημαντική εξέλιξη για τη Μεταμόρφωση, καθώς ολοκληρώθηκε η αγορά του ακινήτου επί των οδών Χαλκιδικής και Σάμου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη διάνοιξη της οδού Χαλκιδικής στη συμβολή της με την οδό Αλεξανδρουπόλεως», ανέφερε μετά τις υπογραφές ο δήμαρχος Στέλιος Σαραούδας και στη συνέχεια σημείωσε: «Η συγκεκριμένη διάνοιξη στο σημείο που είναι γνωστό ως Κοταράδικο, αποτελεί διαχρονικό αίτημα και ανάγκη της πόλης μας. Και η πραγματοποίησή της θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα της κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών, θα αυξήσει την ασφάλεια και φυσικά αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή».