Την έγκριση για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2023 πήρε η δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

   Ένα σημαντικό μέρος αφορά στο άλσος της πόλης και στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν εκεί. Μεταξύ άλλων προβλέπονται:

   – Κατασκευή δημοτικού αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος).

   – Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου).

   – Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.

   – Έργο των αναβαθμών εντός ζώνης, έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295.

   – Απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος .

   – Εισόδους/πύλες του άλσους.

   – Κατασκευή λυομένου θεάτρου.

   – Δημιουργία χώρου ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης.

   Επίσης, μέσα στο 2023 έχουν προγραμματιστεί και αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα:

   – Μετατροπή του π. στρατιωτικού εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας σε πολυχώρο Πολιτισμού.

   – Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Αγία Μαρίνα.

   – Κατασκευή ενός σύγχρονου πολυχώρου ΚΑΠΗ απέναντι από το δημαρχείο.

   – Ανάπλαση της οδού Λάρνακος στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας.

   «Είναι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα αγγίξει τα 12 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά να αναφέρω πως ο προϋπολογισμός στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 ήταν στα 8 εκατ. και του 2022 περίπου στα 8,7 εκατ. Αυτό το στοιχείο από μόνο του κάτι δείχνει», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και στη συνέχεια τόνισε: «Ωστόσο ο τίτλος που θα έβαζα στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου θα ήταν “Νέος Κένταυρος”, καθώς αυτό αποτελεί ένα μεγάλο όνειρο όλων και εντός του 2023 κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες, με στόχο να ξεκινήσει η θεμελίωση αυτού του εμβληματικού έργου για την πόλη μας».