Με μία συμβολική δράση, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έστειλε το δικό του μήνυμα για την 5η Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία We4All προχώρησε στη δεντροφύτευση δεκάδων δέντρων μέσα στο άλσος Ευελπίδων, χθες το μεσημέρι και, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο πρόεδρός του, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα στηρίζει την προσπάθεια να αποκτήσει η Αθήνα περισσότερους «πνεύμονες» πρασίνου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε στο μήνυμα που στέλνει το επιμελητήριο ώστε να κινητοποιηθούν περισσότεροι φορείς προς αυτή την κατεύθυνση, εξηγώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ανάγκη για όλο τον πλανήτη. Επίσης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τόσο τον Δήμο Αθηναίων όσο και την εταιρεία WE4ALL, με την οποία, υπενθύμισε ότι είχε πραγματοποιηθεί, πρόσφατα, η δεντροφύτευση συνολικά 10.000 δέντρων σε περιοχές την Αττικής που στο παρελθόν είχαν υποστεί ζημιές από τις πυρκαγιές.

Την ανάγκη της ευρύτερης συνεργασίας με στόχο να πρασινίσει η Αθήνα τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος του είναι να φυτευτούν συνολικά 5.000 δέντρα σε γειτονιές της πόλης έως το τέλος του έτους.