Την χρηματοδότηση και εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης (ΕΚΑ), ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να παρέχει τις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες στον πάσχοντα πολίτη που χρήζει αποκατάστασης, θα καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, στη βάση προγραμματικής σύμβασης που συνυπέγραψαν ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο αναπληρωτής διοικητής του ΕΚΑ Ν. Ψαρρός.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 86.639 ευρώ και εντάσσεται στην Πράξη «Δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης» συνολικού προϋπολογισμού 3.223.327 ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020».

Κατά την υπογραφή της σύμβασης όπου παρέστη και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος, ο περιφερειάρχης τόνισε την μεγάλη προσφορά του ιδρύματος στην υποστήριξη των ασθενών μέσα από τις πλέον σύγχρονες παροχές σε επίπεδο ποιότητας νοσηλείας, διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών, νέων τεχνολογιών, έρευνας και εκπαίδευσης στον τομέα της Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα επισήμανε: «Η ιδιότητά μου ως γιατρός στην συγκεκριμένη περίπτωση αυξάνει το βάρος της ευθύνης για την έμπρακτη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης, το οποίο βρίσκεται για πολλά χρόνια κοντά στον πάσχοντα πολίτη σε όλη τη διαδικασία της ανάρρωσης του, στηρίζοντας αποφασιστικά την λειτουργική του αποκατάσταση, βοηθώντας παράλληλα στη διαμόρφωση συνθηκών επανένταξης των ατόμων με αναπηρία στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Η Περιφέρεια Αττικής με τη χρηματοδότηση που παρέχει και το έμψυχο τεχνικά καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό της, έχει ως προτεραιότητα την υλοποίηση έργων και δράσεων που προάγουν την κοινωνική προσφορά και αναδεικνύουν την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουμε τις ευάλωτες ομάδες των πολιτών μας, με στόχο την άρση του στιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού».