Θετικά σχόλια για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Χάρης Καββαδίας της Megaplast, στα εγκαίνια της βιομηχανικής μονάδας που έκανε στη Θήβα.

Η προσωπική αφήγηση του επιχειρηματία εστιάστηκε στην παρέμβαση του πρωθυπουργού που τον οδήγησε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ακυρώσει το σχέδιο επέκτασης της Megaplast στην Πολωνία παρότι είχε προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου,

Ο επιχειρηματίας από την Κρήτη σημείωσε ότι μέχρι πρότινος βγαίναμε στο εξωτερικό να πουλήσουμε προϊόντα και μας θεωρούσαν παρακατιανούς και μας αντιμετώπιζαν ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης.

Σημείωσε με έμφαση ότι πίστεψε στο όραμα του πρωθυπουργού και αυτή η πίστη είχε ως αποτέλεσμα να γίνει η επένδυση στη Θήβα. Μίλησε για τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στην ανταγωνιστικότητα της χώρας αφού η παιδεία έχει συνδεθεί καλύτερα με την παραγωγή , ο χρόνος που απονέμεται η Δικαιοσύνη, η βελτίωση των υποδομών.

Τόνισε ότι η επιχειρηματικότητα είναι το κλειδί για να πάει η Ελλάδα μπροστά . Μια φτωχή χώρα δεν μπορεί να στηρίξει παροχές δεν μπορεί να στηρίξει κανέναν.

Μια χώρα που παράγει πλούτο μέσα από την υγιή επιχειρηματικότητα θα είναι σε θέση και οι πολίτες να απολαμβάνουν τον πλούτο της χώρας .

Υπογράμμισε ότι «ένας ηγέτης μπορεί να κάνει τη διαφορά». Ακολούθησα το όραμα του πρωθυπουργού και δημιούργησα τη μονάδα στη Θήβα που δίνει δουλειά σε 80 άτομα.

Η de profundis εξομολόγηση του Χάρη Καββαδία παρέσυρε και τον υπουργό ‘Αδωνι Γεωργιάδη να αναδείξει ένα ακόμη προτέρημα της σημερινής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι όταν ένας επιχειρηματίας όταν έρθει στο γραφείο μας και μας πει έχουμε αυτό το πρόβλημα όχι μόνο δεν αδιαφορούμε αλλά προσπαθούμε να βρούμε λύση σαν να είναι η δικιά μας επιχείρηση. Το κράτος δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα στην επιχειρηματικότητα αυτό είναι το ζητούμενο ενώ η όποια κρατική βοήθεια θα πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 

Η καινοτόμος εταιρεία MEGAPLAST

Κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή των Διάτρητων & Ενισχυμένων Stretch Films στην αγορά των καινοτόμων προϊόντων της εύκαμπτης συσκευασίας.

Εξάγει τα προϊόντα της μέσω των θυγατρικών της στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία και έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διανομέων στην Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Αυστραλία & Μέση Ανατολή σε τοπικό επίπεδο.

Η διοίκηση εξασφάλισε Δικαστική απόφαση που απαγορεύει την αντιγραφή των προϊόντων της. Τον Νοέμβριο 2020, η MEGAPLAST Βιομηχανική – Εξαγωγική Α.Ε άσκησε αγωγή κατά της εταιρίας GALLOPLASTIK S.R.L., για λόγους παραβίασης του Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας EP1768837. Η MEGAPLAST απολαμβάνει τα αποκλειστικά δικαιώματα για διάτρητα φιλμ συσκευασίας όπως αξιώνεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας EP1768837, ενώ τρίτα μέρη απαγορεύεται να πωλούν ή να προσφέρουν προς πώληση προϊόντα που χρησιμοποιούν το εν λόγω προϊόν που αναφέρεται στο EP1768837 χωρίς τη συγκατάθεσή της MEGA PLAST (βλ. Άρθρο 64 (3) European Patent Convention).Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές που είναι ίσες με το 95% του τζίρου της και πραγματοποιεί πωλήσεις σε 40 χώρες του κόσμου. Διατηρεί γραφεία στην Πολωνία, στην Ισπανία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες προκειμένου να εξυπηρετεί την εμπορική της δραστηριότητα.

Η νέα παραγωγική μονάδα βρίσκεται στη Θήβα σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 72.000 τετραγωνικών μέτρων. Αυτή τη στιγμή στο νέο εργοστάσιο έχει εγκατασταθεί η πρώτη από τις συνολικά πέντε γραμμές παραγωγής που μπορεί να φιλοξενήσει.

Το πλάνο επέκτασης του εργοστασίου με τη λειτουργία και των πέντε αυτών γραμμών αναμένεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό σε βάθος πενταετίας. Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να προσθέσει μετά την ολοκλήρωση και των πέντε γραμμών παραγωγής, επιπλέον 90 εκατομμύρια ευρώ στον κύκλο εργασιών της.