Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριάντα επτά δρόμοι σε μια περιοχή 180 στρεμμάτων, στην Κάτω Τούμπα, αλλάζουν όψη, μέσα από εκτεταμένο πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για αναπλάσεις στις γειτονιές, στο πλαίσιο σύμβασης που υπέγραψε σήμερα ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν οι παρεμβάσεις βρίσκεται στη ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Βιζύης, Ανατολικής Θράκης, Παλαιών Φωκών, Μικράς Ασίας, Καλλιπόλεως και Πυλαίας.

«Κάνουμε πράξη ακριβώς αυτό που έχουμε εξαγγείλει, τη βελτίωση των γειτονιών. Ξεκινήσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων σε γειτονιές που επί δεκαετίες ήταν ξεχασμένες. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται. Και συνεχίζουμε. Κάθε μέρα, κάθε γειτονιά της πόλης μας θα έχει κι ένα εργοτάξιο», ανέφερε ο κ.Ζέρβας.

Ο σχεδιασμός για την περιοχή στην Κάτω Τούμπα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συντηρήσεις πεζοδρομίων, εργασίες ασφαλτόστρωσης, αναβάθμισης φωτισμού, αστικού εξοπλισμού, πρασίνου, αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες.

Οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν σε συνολικά 37 δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι οι οδοί Προύσης, Μυριοφύτου, Δ. Καλλέργη, Παλαιών Φωκών, Αμφιθέας, Μαλακοπής, Αλωπεκής, Αργοστολίου, Νεαπόλεως, Νικομήδειας, Ευτυχίδου, Φρυνίχου, Χαλκηδόνος, Πανόρμου, Νίγδης, Τεκταίου, Ηδομένης, Μενεμένης, Οινουσών, πάροδος Βιζύης, Μηδείας, Κυζίκου, Πυλαίας, Επταλόφου, Ματάλων, Ιλισού, Καλλιπόλεως, Πόντου, Δαρδανελίων, Βοσπόρου, Καισαρείας, Δορυλαίου, Δημητσάνας, Ιερισσού.

Αυτό το διάστημα εκτελούνται παρεμβάσεις σε 28 δρόμους εντός μιας ζώνης 250 στρεμμάτων, ενώ συνεργεία είναι εγκατεστημένα στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού, όπου θα αναβαθμιστούν δέκα δρόμοι σε μια ζώνη 130 στρεμμάτων.