«Η δημιουργία ενός “sandbox” για τη βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability) στην ελληνική αγορά, αποτελεί μία δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικών που προωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενθάρρυνση και ενίσχυση του ανταγωνισμού».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στην τηλε-ημερίδα που διοργάνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την έναρξη του Sandbox που αφορά στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός: «Η δημιουργία ενός “sandbox” για τη βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability) στην ελληνική αγορά, αποτελεί μία δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο πολιτικών που προωθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την ενθάρρυνση και ενίσχυση του ανταγωνισμού.

Το sandbox αποτελεί ένα εποπτευόμενο περιβάλλον, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς να εμποδίζουν τον ανταγωνισμό».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2021, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση για το «sandbox βιώσιμης ανάπτυξης», και ενόψει των θετικών σχολίων που έλαβε, έθεσε σε λειτουργία αυτή τη νέα πειραματική προσέγγιση: ο στόχος είναι η βιομηχανία, αλλά κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να πειραματιστούν με νέες επιχειρηματικές μορφές που στοχεύουν στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης σε συμβατότητα με το δίκιο ανταγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.epant.gr/enimerosi/sandbox.html