Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μνημόνιο που αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του «Junior Achievement Greece» (JA Greece) υπέγραψαν την Παρασκευή εκπρόσωποι των δύο φορέων.

Το JA Greece έχει αναπτύξει, από την ίδρυσή του το 2005, εκπαιδευτικές δράσεις επιχειρηματικότητας σε πάνω από 6.000 Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια. Η συνεργασία ΣΕΒ-JA Greece περιλαμβάνει δράσεις σε 2 πυλώνες:

1. Στήριξη των προγραμμάτων και των δράσεων του JA Greece που βοηθούν τους νέους να κατανοήσουν έννοιες συνδεδεμένες με την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας και να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους ως μελλοντικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με σεβασμό προς το κοινό καλό και το περιβάλλον.

2. Σχεδιασμός και εφαρμογή νέων κοινών δράσεων, ώστε να προσφέρονται στους νέους περισσότερες ευκαιρίες να ανακαλύψουν τον κόσμο της εργασίας, να γνωρίσουν τα επαγγέλματα, να εξοικειωθούν με την έννοια της επιχειρηματικότητας και να αντιληφθούν τη σημασία της οικονομίας και την αξία της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της βιωσιμότητας.

Ως άμεσα υλοποιήσιμες ενέργειες, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, ΣΕΒ και JA Greece ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για τη συστηματική προώθηση του καθιερωμένου θεσμού των εθελοντών επιχειρηματικών συμβούλων-μεντόρων στην επιχειρηματική κοινότητα και για τη στήριξη του νέου θεσμού των Inspirational Mentors. Ο θεσμός των Inspirational Mentors δημιουργήθηκε από το JA Greece το 2021 για να υποστηρίξει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια που δηλώνουν συμμετοχή στο δημοφιλές πρόγραμμα / πανευρωπαϊκό διαγωνισμό “Εικονική Επιχείρηση”.