Τη συμφωνία του με τις θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την τοποθέτηση πτυχιούχων οικονομικών σπουδών σε θέσεις ευθύνης δημόσιων δομών οικονομικού αντικειμένου, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνάντησή του με το προεδρείο του Επιμελητηρίου.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, ενώ σημειώνεται ότι, παράλληλα, ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι στην επικείμενη τροποποίηση του Π.Δ. 50/2001, θα παραμείνουν οι ειδικότητες ΠΕ Οικονομικού και ΤΕ Λογιστικού.

Το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος υπογράμμισε την αναγκαιότητα στελέχωσης των δημοσίων υπηρεσιών από πτυχιούχους οικονομικών σχολών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στον υπουργό, «ο οικονομολόγος στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στα οικονομικά υπουργεία, στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, μπορεί ως επιστήμονας να συμβάλλει στην ορθή διαχείριση των οικονομικών θεμάτων, στην κατάλληλη αποτύπωση των εσόδων και των δαπανών, στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών, στη διαφανή διαχείριση των δημοσίων πόρων».

Ενόψει και της υιοθέτησης των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων στην οικονομική διαχείριση όλου του δημόσιου τομέα, ο κ. Βορίδης αποδέχθηκε ότι πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στη στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών με αντιστοίχιση των οικονομικών πτυχίων με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα των ψηφιακών περιγραμμάτων για την κατάληψη των θέσεων αυτών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.