Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Πόρου, με έργα για την αναβάθμιση των υποδομών αλλά και τη δρομολόγηση νέων, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον δήμαρχο Γ. Δημητριάδη, την αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη και συνεργατών τους.

Κατά τη συζήτηση, ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε αναγκαία την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν την υλοποίηση σημαντικών έργων για το νησί και τους κατοίκους του. Έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός, το δίκτυο όμβριων υδάτων και το αποχετευτικό σύστημα στο Παντορροϊκό, αλλά και αναπλάσεις πλατειών και αθλητικών χώρων.

Μεταξύ άλλων επισήμανε την διαρκή προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νησιών της, τα οποία «αποτελούν σημαντικό μέρος του τουριστικού μας κεφαλαίου». Ο Πόρος, τόνισε, «πρέπει να είναι εκ των πρωταγωνιστών σε αυτή την πορεία ανάπτυξης» καθώς είναι, «ένα από τα ωραιότερα μέρη της Αττικής και πόλος έλξης για τους επισκέπτες όλη τη διάρκεια του χρόνου». Ως περιφέρεια, πρόσθεσε «μέσα από τα χρηματοδοτικά μας εργαλεία, επιδιώκουμε την αναβάθμιση των υποδομών με την υλοποίηση έργων, με σημαντικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και στην τουριστική κίνηση».