Διαθέσιμα σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις από το 2023 θα είναι τα δύο νέα μοντέλα Peugeot 308 hatchback και SW. Θα τα κινεί ένας ολοκαίνουργιος ηλεκτροκινητήρας, απόδοσης 115 kW (156 ίππων) και θα επιτυγχάνουν αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα (κύκλος WLTP), ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού τους.

Η μοναδική εμφάνιση του 308 συνδυάζεται με την οδηγική απόλαυση και με κορυφαία για την κατηγορία οικονομία, με μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τις 12,7kWh. Εμπνέονται τόσο από το DNA της γαλλικής εταιρείας, όσο και από το δυναμισμό μίας ανώτερης κατηγορίας της αγοράς. Το μακρύτερο καπό τονίζει την εντυπωσιακή σιλουέτα του αμαξώματος, οι αναλογίες είναι έντονες, ενώ υπάρχει και το νέο έμβλημα της μάρκας το οποίο δεσπόζει στο κέντρο της μπροστινής γρίλιας.

Οι νέες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών έχουν εξελιχθεί ειδικά για τις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις, με μεγάλη αεροδυναμική απόδοση προσφέροντας μεγαλύτερη οικονομία. Η μπαταρία είναι και αυτή νέας γενιάς 54 kWh (51 kWh ωφέλιμο) νέας χημικής σύνθεσης με 80% νικέλιο – 10% μαγγάνιο – 10% κοβάλτιο.

Ο ενσωματωμένος τριφασικός φορτιστής περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό και έχει ονομαστική ισχύ 11 kW. Η υποδοχή για το βύσμα φόρτισης δέχεται όλους τους τύπους σύνδεσης. Τέλος, από δημόσιο φορτιστή ισχύος 100kW το αυτοκίνητο χρειάζεται για φόρτιση από 20 έως 80%, λιγότερο από 25 λεπτά.