Την είδηση ότι η Ελλάδα έχει προμηθευτεί με επαρκή φορτία LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) προκειμένου να είναι πλήρως εξασφαλισμένη ακόμη και στο σενάριο που η Ρωσία επιχειρήσει να κλείσει πλήρως τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στην 86η ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα λαμβάνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω του αγωγού TurkStream και, αν η τελευταία αποφασίσει να μην παράσχει αέριο λόγω της στάσης της Ελλάδας απέναντι στην εισβολή της στην Ουκρανία, τότε η χώρα εξακολουθεί να είναι θωρακισμένη.

«Θα είμαστε έτοιμοι ακόμη και για το χειρότερο σενάριο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που ξεκαθάρισε πως έχουμε φροντίσει να δεσμεύσει επαρκή φορτία LNG και έχουμε αυξήσει τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι επιδιώκουμε να μειώσουμε τη ζήτηση του φυσικού αερίου σε εγχώριο επίπεδο καθώς επίσης θέλουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη.

Νωρίτερα, ερωτηθείς για τη σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία, έκανε λόγο για ξεκάθαρη στήριξη προς τον αμυνόμενο και σημείωσε πως δεν υφίσταται σενάριο που η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό του ταραχοποιού, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες που αυτή η απόφαση διαμορφώνει για τη χώρα μας.

Δείτε όλες τις απαντήσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.