Έξι μήνες νωρίτερα από τη συμβατική υποχρέωση του εργολάβου, παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία το έργο βελτίωσης του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα» στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, 12,5 χιλιομέτρων και 30 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχιλλέα Καραμανλή να σημειώνει ότι: «όχι μόνο δημοπρατήσαμε, συμβασιοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε το project, αλλά κάναμε κι κάτι που σπανίζει στα χρονικά. Το δίνουμε για χρήση στους πολίτες, μισό χρόνο νωρίτερα από το αρχικό του χρονοδιάγραμμα».

Χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική τη σημερινή ημέρα για τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία, ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι το προαναφερόμενο έργο ήταν «βαλτωμένο» για περισσότερο από δέκα χρόνια και τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα πολλά που γίνονται και έχουν δρομολογηθεί για την ευρύτερη περιοχή, σημείωσε ότι χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

«Αυτό το έργο είναι ένα από τα πολλά που κάνουμε στην ευρύτερη περιοχή, γιατί μαζί με το μετρό Θεσσαλονίκης, μαζί με την οδική σύνδεση που κάνουμε επιτέλους στο λιμάνι της πόλης, μαζί με το fly over και όλα τα σιδηροδρομικά έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί, η Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη αφήνουν το χτες πίσω τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για project συνολικού προϋπολογισμού άνω των 5 δισ. ευρώ. «Μιλάμε για έργα που δεν βρίσκονται επί χάρτου, αλλά που υλοποιούνται και δρομολογούνται», τόνισε, συγχαίροντας όλους τους αρμόδιους φορείς που «έτρεξαν» με ταχύτητα την υλοποίηση του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα» στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου.

«Σήμερα κερδίσαμε ακόμη μια μάχη του αυτονόητου», τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σημειώνοντας «μετά την παράδοση του ορφανού χιλιομέτρου στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, έρχεται η πολιτεία και παραδίδει έξι μήνες νωρίτερα ένα έργο που εξασφαλίζει και ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις μας σε ό,τι αφορά την οδική σύνδεση προς Χαλκιδική».

Μάλιστα, επισήμανε ότι με την σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία η κυβέρνηση πετυχαίνει «να ανακτήσουμε μια εμπιστοσύνη ανάμεσα στους πολίτες και την πολιτεία, δεδομένου ότι ο προγραμματισμός μας εκτελείται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε ανακοινώσει».

Ως «πολύ σημαντικό τμήμα» για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε το έργο βελτίωσης του τμήματος «Θέρμη- Γαλάτιστα» ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας, λέγοντας ότι αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη- Πολύγυρος- Χερσόνησος Σιθωνίας που θέλει να φτιάξει η περιφέρεια, «για να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σε μια περιοχή που αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά και οι ανάγκες για μετακινήσεις είναι σημαντικές. Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργήσουμε αυτόν τον άξονα».

Στη σημερινή παράδοση στην κυκλοφορία του προαναφερόμενου έργου, το «παρών« έδωσε και ο δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη γρήγορη ολοκλήρωση του έργου, σημείωσε ότι παράλληλα έγινε και μετατόπιση δικτύου ύδρευσης, παρέμβαση σημαντική για την περιοχή.