Δύο σχολικές μονάδες στον δήμο Θέρμης, το Γυμνάσιο Βασιλικών και το 4ο δημοτικό Θέρμης αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σε πράσινες και «έξυπνες» κτιριακές εγκαταστάσεις μέσω δωρεάς της Vantage Towers.

Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Vantage Towers, «αναβαθμίζει γενικά τη λειτουργία του Δήμου, για να γίνει ψηφιακή, Κι εδώ είναι ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση που είναι και η χορηγία. Ευχαριστούμε την εταιρεία. Μέσα από αυτό το σύστημα, δίνεται η δυνατότητα στους διευθυντές των σχολείων να παρακολουθούν ορισμένες παραμέτρους. Λειτουργικές παραμέτρους του σχολείου, δηλαδή παρακολουθούν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τη θερμοκρασία, την υγρασία, τις καταναλώσεις ενέργειας, είτε πετρελαίου παρακολουθώντας τις δεξαμενές, είτε αερίου της ηλεκτρικής ενέργειας».

«Ευπρόσδεκτη η χορηγία απο την πρώτη στιγμή την αγκαλιάσαμε, επιλέξαμε δυο σχολεία που αντιπροσωπεύουν όλη την έκταση της Θέρμης. Το ένα, είναι το 4ο δημοτικό Θέρμης και το δεύτερο είναι το Γυμνάσιο Βασιλικών. Επιλέξαμε αυτά τα δύο που είναι μεγάλα σχολεία με πολλές καταναλώσεις και απομακρυσμένα», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Κοινωνικής Προστασίας, Στυλιανός Αποστόλου.

Ο ίδιος σημείωσε πως, «πέρυσι που έκλεισαν τα σχολεία για διακοπές, ξέχασαν τον καυστήρα αναμμένο. Δούλευε όλο το διάστημα των διακοπών με αποτέλεσμα να τελειώσει το πετρέλαιο με κόστος 2000 με 3000 ευρώ. Με την εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού στην πράξη, αυτό θα είχε αποφευχθεί, γιατί ο έλεγχος γίνεται εξ αποστάσεως ανά πάσα στιγμή».

Ο Senior Account Manager της Vantage Towers Αναστάσης Γιόβας επισήμανε πως, «στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επειδή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον άνθρωπο, στην κοινωνική συνεισφορά και στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμεριζόμαστε το όραμα του δημάρχου Θερμης για μια βιώσιμη έξυπνη πόλη. Προσφέρουνε αισθητήρες που μετρούν και διαχειρίζονται την ενέργεια, ελληνικής κατασκευής διότι προωθούμε την ελληνική τεχνολογία και το λογισμικό που κατασκεύασαν Έλληνες μηχανικοί».

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, «αυτοί οι αισθητήρες που μετρούν το νερό, το ρεύμα και το καύσιμο, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα μας δίνουν τη δυνατότητα να συλλέγουμε τα στοιχεία και με έξυπνους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν την τεχνική νοημοσύνη, να παρέχουμε στον δήμο τα στοιχεία που χρειάζεται προκειμένου να εξοικονομεί ενέργεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να κάνει την πόλη πιο φιλική στους κατοίκους».

Παράλληλα με τις ανακοινώσεις για τη δωρεά στις δυο σχολικές μονάδες, η Vantage Towers Greece διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, ημερίδα με τίτλο «Be Connected, Grow Smart – Elevate your Business».

«Στόχος της ημερίδας να αναδείξει τα οφέλη της συνδεσιμότητας 5G στο εσωτερικό των κτιρίων και τις εφαρμογές της σε βιομηχανίες, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και εμπορικά κέντρα» τόνισε ο κ Γιόβας.