Η κατασκευή νέου κτηρίου για την στέγαση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, δρομολογήθηκε με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του αναδόχου του έργου και της εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (ΚτΥπ Α.Ε), παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Νίκου Ζενέτου.

Το έργο, προϋπολογισμού 1.965.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στον ‘Αξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης» του Ε.Π. «Αττική», μετά τις σχετικές διαδικασίες της Περιφέρειας.

 

Παρόντες στην υπογραφή ήταν ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Γιάνναρης, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος, ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & ΕΣΔΙΤ Θ. Κυριαζόπουλος και ο γενικός διευθυντής Έργων Χ. Μυγδάλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδ. Λεωτσάκος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιλίου Γ. Φερεντίνος και ο δ/ντης Α΄Βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Φ. Μαρκόπουλος.

 

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, εμφανώς ικανοποιημένος με την εξέλιξη από την έδρα των Κτιριακών Υποδομών, όπου υπεγράφη η σύμβαση, επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει έμπρακτα στην κάλυψη ελλείψεων σχολικών υποδομών. Συνεχάρη την εταιρία και τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, «που αποδεικνύουν καθημερινά ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα εξαιρετικά» σημειώνοντας ότι αυτό «αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. Euro από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ν. Ζενέτος παρατήρησε ότι το καλό κλίμα συνεργασίας με την Περιφέρεια «αποτυπώνεται στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, με την οποία σύντομα αναμένεται να γίνει πραγματικότητα ένα αίτημα δεκαετιών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας».

 

Ο δ/νων σύμβουλος Θ. Γιάνναρης αναφερόμενος στην εξαιρετική συνεργασία της ΚτΥπ με την Περιφέρεια, τον «δημιουργικό δήμαρχο κ. Ζενέτο υπό τη συνεχή στήριξη του υπουργού κ. Καραμανλή», τόνισε ότι το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, «σύντομα, θα γεμίσει με παιδικές φωνές και πρόσωπα που είναι το μέλλον μας. Η καλή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Διοίκησης, με όραμα και ενσυνείδητα, οδηγεί σε καλά και γρήγορα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».

 

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΚτΥπ Τ. Κατσίπος αναφερόμενος στα σημαντικά έργα για την εκπαιδευτική κοινότητα, που επιφέρει η στρατηγική συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρατήρησε «Αποδεικνύουμε με αυτό τον τρόπο, ότι όταν υπάρχει όραμα και ισχυρή πολιτική βούληση, μπορούμε να προχωρούμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση σημαντικών έργων, δυναμώνοντας την αλυσίδα των κτηριακών υποδομών, προκειμένου να στηριχτούν οι ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και γενικότερα οι υποδομές για μια καλύτερη Παιδεία για όλους.»

 

Τέλος, το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου θα εκτείνεται σε τριώροφο κτίριο συνολικής δόμησης 1.127,10 τ.μ. και επιφάνειας κάτοψης 375,70 τ.μ. και θα περιλαμβάνει: χώρους διοίκησης (αναμονή, γραμματεία, αρχείο, γραφείο καθηγητών, γραφείο διοίκησης, ιατρεία, εργαστήρια) και άλλους βοηθητικούς χώρους. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα 24 μηνών για να υποδεχθεί τους μαθητές του δήμου τον Σεπτέμβριο του 2024.