Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα μεγάλο ποσοστό κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάνει την ευκαιρία να πετύχει σημαντική οικονομία από τα φθηνότερα τιμολόγια χρέωσης στο σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα της Delta-EE, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η τελευταία ρώτησε 1.169 ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων σε οκτώ χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και διαπίστωσε ότι το 42% δεν έχει ειδικό σημείο φόρτισης στο σπίτι. Επίσης διαπίστωσε ότι το 14% των οδηγών πίστευε ότι ένα τυπικό βύσμα τοίχου ήταν αρκετό για τη φόρτιση του οχήματός τους. Το 80% των κατόχων έχει πρόσβαση σε στάθμευση εκτός δρόμου, αν και αυτό διέφερε μεταξύ των χωρών, με το ποσοστό να κυμαίνεται από το 61% στην Ισπανία έως 88% στη Νορβηγία.
Η Delta-EE διαπίστωσε ότι το 74% των οικιακών φορτιστών είναι πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για έξυπνη φόρτιση σε ώρες χαμηλού κόστους. Η έξυπνη φόρτιση δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη για την υποστήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης.
Τέλος, η έρευνα διαπίστωσε ότι το 49% των οδηγών EV έχουν περισσότερες από μία κάρτες χρέωσης ή εφαρμογές, για πρόσβαση σε δημόσια σημεία χρέωσης.